Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σοκολατένια φιλιά St.Valentine’s






Ακαταμάχητα φιλιά σοκολάτας, που αφήνετε να λιώσουν στο στόμα, με μαγική επίγευση πορτοκαλιού. Το απόλυτο γλυκό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου



Υλικά Συνταγής


1/4 φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
300 γραμ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1-2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
(ή νεράντζι ψιλοκομμένο και καλά στεγνωμένο ή κοντίτα κίτρινων φρούτων)
κακάο άγλυκο





Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα σπιτικά σοκολατάκια αυτά,

χρειαζόμαστε τετράγωνο κατά προτίμηση ταψάκι 20 ή 22 εκ. Βρέχουμε τσαλακώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα ψησίματος για τα σπιτικά σοκολατάκια.
Βάζουμε τη ζάχαρη με 2-3 κ.σ. νερό σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
Αφού λιώσει η ζάχαρη, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Αφήνουμε να πάρει ομοιόμορφο καραμελένιο χρώμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Με προσοχή ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι γιατί πετάγεται λόγω της θερμοκρασίας που έχει αναπτύξει η καραμέλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει η καραμέλα που σκλήρυνε με την προσθήκη του χυμού.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό του όγκου του.
Χρειαζόμαστε στο τέλος 1/2 φλ. από αυτό το σιρόπι.
Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
Στεγνώνουμε πολύ καλά το γλυκό κουταλιού από το σιρόπι του και το ψιλοκόβουμε.


Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα τη κρέμα με την μαύρη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η κρέμα να αρχίσει να βράζει.
Περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με την κρέμα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και την κρέμα βαλσαμικού.
Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι πορτοκαλιού.
Απαλά ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω φροντίζοντας να μην κάνει φουσκάλες το μείγμα στην επιφάνεια.
Μην του βάζετε δηλαδή αέρα μέσα με δυνατό ανακάτεμα.
Τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα ψιλοκομμένα και στεγνά.
Αδειάζουμε στην φόρμα.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το παγώνουμε στο ψυγείο.


Για το σερβίρισμα

Το γλυκό ξεφορμάρεται με την λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε μπόλικο κακάο στην επιφάνεια και με κοφτερό μαχαίρι που βουτάμε σε καυτό νερό να ζεσταθεί η λάμα.
Αφού το στεγνώσουμε, κόβουμε σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες.
Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να τα σερβίρουμε.


Επιπλέον μυστικά

Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε το γλυκό κουταλιού.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα αεροστεγώς κλεισμένα με λαδόκολλα ανάμεσα.


ARGIRO MPARMPARIGOU
12.2.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget