Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κατερίνη: Οικιακά απόβλητα – τηγανέλαια, ο πρώτος δήμος της χώρας στην πλατφόρμα SMARTREC

Διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για τη λειτουργία της Πλατφόρμας SMARTREC, διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18.00 έως 19.30, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και ο δήμος Κατερίνης, ο πρώτος δήμος της χώρας, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή της συγκεκριμένης Πλατφόρμας. Η διαδικτυακή ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω του συνδέσμου: https://zoom.us/s/93362104705 εντάσσεται στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του δήμου Κατερίνης.

Η ταυτότητα του έργου

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Πλατφόρμα συλλογικής ενδυνάμωσης πολιτών για τη συμμετοχική διαχείριση οικιακών αποβλήτων βιομάζας και τηγανελαίων», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Δημήτριο Αηδόνη, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2020» του Πράσινου Ταμείου με Κωδ. Έργου 80424 ανακοινώνει την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής της Πλατφόρμας SMARTREC.

Στόχο του έργου αποτέλεσε η ανάπτυξη Πλατφόρμας συλλογικής ενδυνάμωσης πολιτών για τη συμμετοχική ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων. Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε σχήματα ανακύκλωσης, καθώς και στην ανάπτυξη δράσεων συνέργειας μεταξύ φορέων συλλογής και μεταφοράς των αποβλήτων με τους πολίτες, που θα συμβάλουν στη βέλτιστη περιβαλλοντική διαχείριση των παραγόμενων οικιακών αποβλήτων βιομάζας και τηγανελαίων. Η Πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο https://smartrec.gr.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Με επίκεντρο το περιβάλλον, μέσω της εποικοδομητικής συνεργασίας μας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ο Δήμος μας, μπορεί να ενσωματώσει όλες τις απαραίτητες και καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση των προσφερόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών».

Όπως τονίζει από την πλευρά του, ο Καθ. Δημήτριος Τριανταφύλλου, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για τη συνεργασία του Τμήματός μας με τον Δήμο Κατερίνης για την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας SMARTREC, εδώ στην έδρα του Τμήματός μας. Πιστεύουμε ότι τόσο ο Δήμος, όσο και το Τμήμα μας θα επωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία δεδομένου του ενδιαφέροντος και της ευαισθητοποίησης του Δήμου για τα θέματα διαχείρισης αποβλήτων και της δικής μας εμπειρίας και τεχνικής γνώσης».

10.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget