Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Kυψέλη: «Το παιδί θα μπορούσε να έχει σωθεί» - Τι καταγγέλλει το Χαμόγελο του Παιδιού
Tο σπίτι που σημειώθηκε η δολοφονία του 7χρονου στην Κυψέλη/EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα από τη μητέρα του και τον σύντροφό της στην Κυψέλη που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία. Σε αυτήν τονίζει τα κενά στο σύστημα που αν δεν υπήρχαν το παιδί θα μπορούσε να έχει σωθεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με τη δολοφονία 7χρονου αγοριού από την 29χρονη μητέρα του και τον 33χρονο Πολωνό σύντροφό της το 2017 στην Κυψέλη, η οποία σήμερα εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία:


Καταγγέλλει ένα πρωτοφανές κενό του συστήματος, σε συνέχεια πλήθους υποστηρικτικών ενεργειών που πραγματοποίησε ο Οργανισμός, καταφέρνοντας να σώσει την αδελφή του δολοφονημένου παιδιού.

Παρόλο που για το δολοφονημένο παιδί δεν έγινε ποτέ κάποια αναφορά ή κλήση στις Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού, ωστόσο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε μία σειρά ενεργειών, τόσο για τη μητέρα του (Χριστίνα-Κλαούντια) ως ανήλικη, όσο και για την αδελφή του.Συγκεκριμένα ενημερώνει:


Στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε επιτόπια παρέμβαση της τότε ανήλικης, Χριστίνα-Κλαούντια, (μητέρα του δολοφονημένου παιδιού), η οποία τότε ήταν 15 ετών. Η επιτόπια πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελίας που έλαβε ο Οργανισμός από πολίτη. Επιπλέον, σύμφωνα με το άτομο που κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056, η τότε ανήλικη κυοφορούσε.

Στις 16 Μαΐου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έστειλε αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων ότι η φερόμενη ως αδελφή του δολοφονημένου παιδιού βιώνει σωματική κακοποίηση και παραμέληση. Το κορίτσι φαίνεται ότι είναι αδελφή του δολοφονημένου παιδιού, καθώς η καταγγελία αφορούσε τη μητέρα της, Χριστίνα-Κλαούντια.

Στις 17 Μαΐου 2018 – την επόμενη δηλαδή ημέρα – ο διευθυντής του σχολείου που πήγαινε η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056 και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, καθώς το παιδί είχε πάει στο σχολείο με μώλωπες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα της και εθελοντές του Οργανισμού βρίσκονταν κάθε λεπτό κοντά της για τη φροντίδα και ανακούφισή της. Ωστόσο, η μητέρα αρνιόταν ότι ο σύντροφός της κακοποιεί την μικρή.

Στις 21 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ψυχολογική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας για το παιδί με αφορμή το περιστατικό με τους μώλωπες στο σχολείο.

Στις 27 Ιουνίου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα φιλοξενίας για την ανήλικη. Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σήμερα είναι σε ανάδοχη οικογένεια. Από την παιδοψυχιατρική εκτίμηση που διεξήχθη φαίνεται ότι το παιδί που βρέθηκε νεκρό ζούσε από τον Νοέμβριο του 2016 με τον πατέρα του στην Πολωνία.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σώθηκε, ωστόσο, τι ενέργειες είχαν γίνει για την υποστήριξη και του άλλου παιδιού;


Ενώ έγιναν πολλές ενημερώσεις και ενέργειες για την προστασία των παιδιών φαίνεται ότι το σύστημα δεν ανταποκρίθηκε για την ολιστική στήριξη της οικογένειας και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τη δολοφονία ενός ακόμη παιδιού.


Θα μπορούσε να έχει σωθεί…


Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:
Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
Μέσω της Εφαρμογής CHAT1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο. Αν έχεις ακούσει ή αναγνωρίσει ένα κακοποιημένο ή παραμελημένο παιδί πρέπει να μιλήσεις.
Μαρτυρία φίλου των δραστών οδήγησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας - Σοκαριστικά στοιχεία για το έγκλημαΜία μαρτυρία από φίλο του ζευγαριού που δολοφόνησε τον 7χρονο Ανδρέα οδήγησε τις Αρχές στο να εξιχνιάσουν το αποτρόπαιο έγκλημα στην Κυψέλη 5 χρόνια μετά την υποτιθέμενη φυγή του παιδιού στο εξωτερικό. Από το 2017 μέχρι και το Σάββατο όλοι πίστευαν ότι το παιδί ήταν μαζί με τον βιολογικό του πατέρα στην Πολωνία, όμως όλα άλλαξαν μετά την μαρτυρία του άνδρα.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ρήγου που βρέθηκε με την κάμερα του OPEN στο σπίτι στην Κυψέλη, όπου ζούσε το ζευγάρι, ο μάρτυρας είπε στις αρχές ότι ο 33χρονο Πολωνός εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών αλλά και σε δολοφονία.Η μαρτυρία αυτή κινητοποίησε τις Αρχές και σταδιακά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ελληνικές αρχές ήρθαν σε επικοινωνία και με τις Πολωνικές για την υπόθεση και διαπίστωσαν ότι ουδέποτε ο 7χρονος Ανδρέας δεν είχε μεταφερθεί εκτός Ελλάδος.Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 33χρονου Πολωνού αλλά και της 29χρονης Ελληνοπολωνής μητέρας του. Μάλιστα ο δράστης περιέγραψε στις αρχές με απόλυτη ψυχραιμία το χρονικό του εγκλήματος αλλά και το πού είχαν κρύψει τα οστά όλα αυτά τα χρόνια. Κατόπιν ελέγχου, οι αστυνομικοί βρήκαν την εργαλειοθήκη τα οστά του 7χρονου παιδιού.Η μητέρα από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι ο 33χρονος μετέφερε τα οστά μέσα στην εργαλειοθήκη και πίστευε ότι ήταν μέσα στον αυτοσχέδιο τάφο που είχαν δημιουργήσει. Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι η μητέρα ήταν παρούσα όταν ο άνδρας έκλεισε το στόμα του παιδιού με μονωτική ταινία και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Η 29χρονη μητέρα αναμένεται να οδηγηθεί την Κυριακή στον εισαγγελέα ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον 33χρονο την Τρίτη.Σοκάρουν οι εικόνες από τον αυτοσχέδιο τάφο και την εργαλειοθήκη που έκρυβαν τα οστά του παιδιού


Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση δολοφονίας του επτάχρονου Ανδρέα στην Κυψέλη από την ίδια του την μητέρα και τον σύντροφό της που σημειώθηκε το 2017 και έκτοτε οι δράστες έκρυβαν τα οστά του παιδιού μέσα σε αυτοσχέδιο τάφο και εν συνεχεία σε εργαλειοθήκη. Μάλιστα ο 33χρονος δράστης κουβαλούσε για πολύ καιρό παντού μαζί του την εργαλειοθήκη για να μην την βρει η Αστυνομία. Μάλιστα η ΕΛΑΣ δημοσίευσε το απόγευμα του Σαββάτου τις εικόνες από τον τάφο και την εργαλειοθήκη όπου οι δράστες έκρυβαν για πέντε χρόνια τη σορό του παιδιού.
έγκλημα-Κυψέλη(gallery)

Ο 33χρονος Πολωνός συζούσε με την 29χρονη σε διαμέρισμα στην Αθήνα και μαζί κακοποιούσαν συχνά τον μικρό Αντρέα αλλά και την αδερφή του. Τα δύο παιδιά τα είχε αποκτήσει η μητέρα με τον πρώην συζυγό της (και εκείνος Πολωνός). Σύμφωνα με την 29χρονη ο πατέρας την εγκατέλειψε και πλέον ζει στην Πολωνία. Τότε η μητέρα των δύο παιδιών έκανε σχέση με τον 33χρονο.Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της 8χρονης τότε κόρη της γυναίκας, η Εισαγγελία πήρε το παιδί από το οικογενειακό περιβάλλον και πλέον ζει με ανάδοχη οικογένεια. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, εάν αυτό το γεγονός έγινε πριν ή μετά τη δολοφονία του Ανδρέα.


Έδεσαν το στόμα τα παιδιού με μονωτική ταινία για τιμωρία και το σκότωσαν


Ο 33χρονος άνδρας από την Πολωνία ισχυρίστηκε ότι τη μέρα που πέθανε ο μικρός Ανδρέας αντιδρούσε στην τιμωρία που του είχε βάλει προκειμένου όπως ισχυρίστηκε να φτιάξει ο χαρακτήρας του. 

Τον είχε νηστικό και να κάθεται όρθιο και όταν το παιδί διαμαρτυρήθηκε εκείνος φέρεται να του έκλεισε το στόμα με μονωτική ταινία. Η μητέρα φέρεται σε όλα αυτά να ήταν παρούσα και να μην αντιδρούσε.Όπως είπαν στους αστυνομικούς, άφησαν το παιδί μόνο του σε αυτή την κατάσταση και όταν μετά από ώρα πήγαν να το δουν το βρήκαν νεκρό. Αμέσως, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, άρχισαν να καταστρώνουν σχέδιο πώς να κρύψουν τα ίχνη τους και το πτώμα. Έβαλαν τη σορό του μικρού Ανδρέα στη σοφίτα και την σφράγισαν με σανίδες.έγκλημα-Κυψέλη(gallery)Σε όποιον ρωτούσε έλεγαν ότι το παιδί το πήρε μαζί του στην Πολωνία ο βιολογικός του πατέρας. Από την ημέρα που σημειώθηκε το έγκλημα το ζευγάρι είχε αλλάξει δύο σπίτια.Όταν έφυγαν από το σπίτι που σκότωσαν το παιδί έβαλαν τα απομεινάρια της σορού του σε ένα κουτί σαν εργαλειοθήκη με τον δράστη σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να το κουβαλά συνεχώς μαζί του, προκειμένου να μην το βρουν οι αστυνομικοί. Εν συνεχεία έκρυψαν αυτή την εργαλειοθήκη μέσα σε καναπέ. Το κουτί αυτό έχει αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από την εργαλειοθήκη και τον αυτοσχέδιο τάφο

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ που εξιχνίασαν την υπόθεση βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου μπροστά στο φρικιαστικό θέαμα, καθώς βρήκαν τα οστά του παιδιού μέσα στην εργαλειοθήκη. Άμεσα συνέλαβαν την 29χρονη μητέρα και τον 33χρονο Πολωνό πρώην σύντροφο της.
έγκλημα-Κυψέλη(gallery)


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣΕξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανθρωποκτονία 7χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε αρχές του 2017 στην Αθήνα. Κατηγορούμενοι ως δράστες είναι η 29χρονη μητέρα του και ο 33χρονος σύντροφός της.Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο 33χρονος που συζούσε με την 29χρονη σε δώμα οικίας στην Αθήνα, κακοποίησε τον 7χρονο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.Καθ΄ όλη τη διάρκεια του ανωτέρω περιστατικού ήταν παρούσα και η 29χρονη, η οποία δεν προέβη σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την ανθρωποκτονία. Στη συνέχεια ο 33χρονος έφτιαξε στη σκεπή του δώματος, αυτοσχέδια κατασκευή όπου τοποθέτησε τη σορό του 7χρονου.Φεύγοντας από το σπίτι που διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία ο 33χρονος τοποθέτησε την σορό σε εργαλειοθήκη που πήρε μαζί του. Ακολούθως ενοικίασε διαμέρισμα στην Αθήνα και τοποθέτησε την εργαλειοθήκη σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του σπιτιού.Σήμερα το πρωί διενεργήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού έρευνα στο ανωτέρω διαμέρισμα και ανευρέθη στον αποθηκευτικό χώρο καναπέ, στη βεράντα του διαμερίσματος, εργαλειοθήκη που περιείχε δύο σακούλες με ανθρώπινα οστά. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και συνελήφθη.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία και εξεδόθη ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη η 29χρονη.


ΕΘΝΟΣ
13.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget