Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Οίκος Fitch: Άλλα δέκα «πέτρινα» χρόνια περιμένουν την Ελλάδα - Το 2031 η μείωση του χρέους στο 155%!

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν την τραγική κατάσταση της οικονομίας

Άλλα δέκα ακόμα «πέτρινα» χρόνια θα χρειαστεί να περάσει η Ελλάδα για να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 155% του ΑΕΠ.


Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήδη έχει περάσει τρία μνημόνια και οδεύει και για τέταρτο.

Οι αναλυτές της Fitch αναμένουν ότι το χρέος θα μειωθεί στο 155% του ΑΕΠ έως το 2031!

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός ότι παρά την πρόσφατη άνοδο του κόστους δανεισμού και το «διαγαλαξιακό» ελληνικό χρέος που έχει φτάσει το 206% του ΑΕΠ και με έλλειμμα της τάξης του 10% του ΑΕΠ, υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που πιστεύει ότι μπορεί το χρέος αυτό να μειωθεί!

Αν το έλεγε κάποιος περαστικός στον δρόμο δεν θα φαινόταν παράξενο αλλά το λέει ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρέος του 2009 ήταν στο 126,8% του ΑΕΠ. Μιλάμε για την προ μνημονίων εποχή, όταν η ελληνική οικονομία δεν είχε «διορθωθεί» για το «καλό» της από τους Ευρωπαίους «εταίρους».


Λέει μάλιστα ότι «καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν θα μειώνει το χρέος της σε μεγαλύτερο βαθμό από την Ελλάδα». Όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων δεν επηρεάζει τόσο πολύ την Ελλάδα!

Όπως επισημαίνει ο ίδιος (σύμφωνα με το κείμενο που απέστειλε η ΤτΕ) τα επιτόκια έχουν αυξηθεί λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και της πιθανής αυστηροποίησης της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής.

«Αλλά αυτό δεν είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα». Ο ίδιος - σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύει ότι το δημόσιο χρέος θα είναι δυνατόν να μειώνεται στο άμεσο μέλλον κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες - και στον υπολογισμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται καν η προγραμματισμένη επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις.


«Καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν θα μειώνει το χρέος της σε μεγαλύτερο βαθμό από την Ελλάδα», αναφέρει ο Γ. Στουρνάρας.

«Αυτή είναι η άλλη όψη της δοκιμασίας μας: ναι, είχαμε μια σκληρή πολιτική λιτότητας και αρνητική ανάπτυξη για αρκετά χρόνια, περικόψαμε τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξήσαμε τους φόρους.

Όμως το δημόσιο χρέος αναχρηματοδοτήθηκε με πολύ ευνοϊκούς όρους. Το μέσο επιτόκιο είναι μόλις 1,4% - σημαντικά χαμηλότερο απ' ό,τι σε πολλές άλλες χώρες», αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Κατά μέσο όρο, τα διμερή και πολυμερή δάνεια έχουν χρόνο αποπληρωμής σε 20,5 χρόνια από σήμερα, ορισμένα μάλιστα λήγουν το 2070.   pronews.gr
22.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget