Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα πάρετε το κουπόνι


 Τι θα ισχύει για το εκπτωτικό κουπόνι για την επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών. Οι τρεις συσκευές για τις οποίες θα πάρετε επιδότηση για το νέο πρόγραμμα που θα «τρέξει».

Πώς και πώς περιμένουν χιλιάδες νοικοκυριά το νέο πρόγραμμα του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών. Το εν λόγω πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των συσκευών, οι οποίες ανεβάζουν το κόστος του ρεύματος και κατά συνέπεια το κόστος ζωής.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως έχει ανακοινώσει προ ημερών ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, το πρόγραμμα για την αντικατάσταση των συσκευών θα αρχίσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. Ευρώ, με τη βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση να «είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών».

Ο κ. Σκρέκας, δεσμεύθηκε ότι «όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ποιες συσκευές θα επιδοτηθούν

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση και ανακύκλωση τριών μόνο συσκευών.

  • Ψυγεία
  • Κλιματιστικά
  • Καταψύκτες

καθώς είναι οι συσκευές που καταναλώνουν και το περισσότερο ρεύμα.

Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 200.000 νοικοκυριά.

Τα ποσοστά επιδότησης θα κυμανθούν από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.

Πώς θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις

Αναφορικά με την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ισχύσουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με το ετήσιο εισόδημα να αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και σε πολύτεκνους.

Εκτιμάται ότι θα αντικατασταθούν και θα ανακυκλωθούν περισσότερες από 380.000 ενεργοβόρες συσκευές.

Οι αιτήσεις και το κουπόνι

Η αίτηση για να διεκδικήσετε την επιδότηση θα γίνεται εύκολα και γρήγορα. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί πλατφόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, ενώ παράλληλα θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και απευθείας στα καταστήματα λιανικής.

Η επιδότηση θα χορηγείται στους ωφελούμενους με εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών. Το πληροφοριακό σύστημα θα αξιολογεί αυτόματα τις αιτήσεις των πολιτών με βάση τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και θα τους κατατάσσει στην αντίστοιχη κλίμακα επιδότησης.

Πώς θα γίνεται η παράδοση των συσκευών

Η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται παράλληλα με τη συλλογή των παλιών για ανακύκλωση. Τα στάδια υλοποίησης της διαδικασίας θα ελέγχονται αυτόματα από την ψηφιακή πλατφόρμα.

Σε περίπτωση εξάντλησης της διαθέσιμης χρηματοδότησης, προβλέπεται η δημιουργία λίστας επιλαχόντων, οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν με την εξασφάλιση επιπλέον πόρων. Το νέο πρόγραμμα θα συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθώς θα οδηγήσει σε μείωση εκπομπών κατά 126.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.ieidiseis.gr

10.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget