Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κατερίνη: Μεγάλη αστική αναβάθμιση στον Σιδ. Σταθμό
Μνημόνιο συνεργασίας για τη διερεύνηση της δυνατότητας πολεοδομικής οργάνωσης του Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ στην Κατερίνη, συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ Α.Ε. Σπυρίδων Πατέρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε Περικλής Νικολάου. Το Μνημόνιο, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση μίας μεγάλης αστικής αναβάθμισης, η οποία αναμένεται να αλλάξει τη φυσιογνωμία σε μία ευρύτατη περιοχή της πόλης, να αφήσει αποτύπωμα στην οικονομία της, καθώς προβλέπεται χωροθέτηση λειτουργιών που συντελούν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, να ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό και, κυρίως, να προσφέρει έναν ζωτικό χώρο πρασίνου και αναψυχής 42 στρεμμάτων, συμβάλλοντας έτσι στην περιβαλλοντική ανάταξη του αστικού ιστού.Ο λόγος για την πρόταση αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού (χώρος εργοστασίου Εμποτισμού και Επεξεργασίας Ξύλου), που διαμόρφωσε ο Δήμος Κατερίνης για την αναγέννηση και αναμόρφωσή της, σε μία «Τεχνόπολη», σε έναν πολυχώρο πολιτισμού και δράσεων για τη νεολαία που τιτλοφορείται: «ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΣΕ». Είχαν προηγηθεί πολλαπλές συναντήσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ την σχετική πρόταση παρουσίασε στην 328η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΑΙΑΟΣΕ, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Δήμου Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης.

Τοπόσημο υπερτοπικού χαρακτήρα

«Το Μνημόνιο αποτελεί ορόσημο και επισφραγίζει τη στενή συνεργασία και τη σοβαρή δουλειά, δύο και πλέον ετών, Δήμου Κατερίνης, ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ για την υλοποίηση του οράματος της επανάχρησης και αξιοποίησής του εμβληματικού αυτού χώρου.

Σε συνδυασμό με τη διατήρηση της διαχρονικής «διαδρομής» του σιδηροδρόμου και της σχέσης του με την πόλη, φιλοδοξούμε να συνδέσουμε αυτό το σημείο της πόλης με τη σύγχρονη ζωή της Κατερίνης. Το σημαντικό είναι ότι όλες αυτές οι Θεματικές Ενότητες θα λειτουργούν, ως σύνολο, μέσα σε ένα Βιοκλιματικό περιβάλλον εύκολα προσπελάσιμο από τους κατοίκους της πόλης και της γύρω περιοχής. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που θα πάρει σάρκα και οστά ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά την εικόνα του οικισμού. Θα γίνει πόλος έλξης, ένα πραγματικό στολίδι και σημείο αναφοράς για την πόλη», τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.Πρόταση πρότυπο

«Η ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη είναι προϊόν συστηματικής, ειλικρινούς και αποτελεσματικής, βήμα – βήμα συνεργασίας, για την από κοινού αναβάθμιση, ανάδειξη και χρήση της ευρείας αυτής ζώνης του Σ. Σταθμού ως χώρου πολιτισμού, πρασίνου και αναψυχής. Η πρότασή μας βρήκε θετική απήχηση και ανταπόκριση, καθώς ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, στην πράξη πλέον, τη θεωρούν – πρότυπο για την αξιοποίηση αντίστοιχων εκτάσεων, σε όλες τις πόλεις με παρόμοια ζητήματα» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης Γιώργος Νταντάμης.

«Ουσιαστικά το Μνημόνιο συνιστά τον καταρχήν προσδιορισμό των βασικών σημείων της συμφωνίας των εμπλεκομένων μερών. Περαιτέρω, θα αποτελέσει τη βάση για τη σύνταξη και υπογραφή Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ Δήμου, ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ όπου θα εξειδικεύονται, θα αναλύονται όροι και υποχρεώσεις» διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος και επισημαίνει: «Συμπερασματικά προτείνεται η κατάλληλη πολεοδόμηση της έκτασης, που δεν απαιτείται για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ΟΣΕ, µε τη δημιουργία Οικοδομικών Τετραγώνων που θα υπηρετούν τις χρήσεις που θα εξειδικευθούν κατόπιν συμφωνίας μεταξύ ΓΑΙΑΟΣΕ, ΟΣΕ και Δήμου».


3.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget