Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Δήμος Κατερίνης: Στην ετήσια έκθεση της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων

Στον ισότοπο της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων έχει αναρτηθεί η «Ετήσια Έκθεση 2020:

 Η Εφαρμογή των Πολιτικών Ισότητας των Φύλων στους Δήμους» (Αθήνα, Δεκέμβριος 2021). Πρόκειται για μία κατατοπιστική ηλεκτρονική έκδοση συνολικής έκτασης 38 σελίδων, η οποία εστιάζει στη δράση 178 Δήμων της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κατερίνης υπέρ της ενίσχυσης της θέσης των γυναικών και της προώθησης της ισότητας των φύλων σε τοπικό επίπεδο: https://isotita.gr/wp-content/uploads/2022/02/Etisia-Ekthesi-2020-Dimoi.pdf

Ειδικότερα, με στόχο να αποτελέσουν ενδεικτικά παραδείγματα για όλους τους Δήμους που επιθυμούν μελλοντικά να αναπτύξουν παρόμοιες δράσεις ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε περιοχής, περιγράφονται καλές πρακτικές που πραγματοποιήθηκαν από τους Δήμους κατά το έτος 2020. Στη θεματική αυτή ενότητα, γίνεται ειδική αναφορά για το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, που διοργάνωσε “OPEN DAY” και προσκάλεσε τους φορείς και τις/τους δημότισσες/ες να επισκεφθούν το Κέντρο, προκειμένου να ενημερωθούν από τα στελέχη της δομής για τους στόχους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να απαντήσουν σε ερωτήματα.

Επιπλέον, στην ενεργό συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, στις 8 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας, στην αθλητική εκδήλωση ‘’Katerini Run’’ και στο Λαϊκό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων.

Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση: Αρκετά ικανοποιητικός και πέρα από τις προσδοκίες, για την δύσκολη αυτή χρονιά που στιγματίστηκε από την πανδημία, ήταν ο αριθμός των δράσεων των Δήμων [….], οι οποίες προσαρμόσθηκαν στις ιδιαίτερες συνθήκες. Μεταξύ άλλων οι δράσεις επικεντρώθηκαν στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας, της βίας κατά των γυναικών κ.α.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Η ετήσια έκθεση για την Εφαρμογή των Πολιτικών Ισότητας των Φύλων συμβάλλει στην ανάδειξη των καλών πρακτικών της Αυτοδιοίκησης, με έμφαση στη σημασία και τα οφέλη της εφαρμογής πολιτικών ισότητας στις τοπικές κοινωνίες. Στον Δήμο Κατερίνης, με ευαισθησία και υπευθυνότητα εργαστήκαμε και εργαζόμαστε, ώστε με «όχημα» την υποδειγματική λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών να συμβάλλουμε για την κοινωνική συνοχή και ευημερία όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις» .
10.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget