Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μπιφτέκια μυρωδάτα, η βασική συνταγή για καλοφαγάδες!



Υλικά Συνταγής
Μερίδες
8


Θέλετε να φτιάξετε γευστικά μπιφτέκια στο φούρνο ή στο τηγάνι για να τα φάτε με πατατούλες ή σε στυλ burger; Δείτε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε.

Αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το δυόσμο - αν θέλουμε τα σοτάρουμε ελαφρά για 3' στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά και μαζί ρίχνουμε: τα αυγά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το δυόσμο, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, και την κέτσαπ.


Από πάνω περιχύνουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε το ζύμωμα.

Ξέρετε το μυστικό; Το μπιφτέκι, για να είναι αφράτο, χρειάζεται γερό ζύμωμα!

Μη βαριέστε, λοιπόν, ζυμώστε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και μαλακό.

Όταν είναι έτοιμο, πλάθουμε όσα μπιφτέκια θέλουμε σε ό,τι σχήμα και μέγεθος μας αρέσει. Προσωπικά τα προτιμώ στρογγυλά, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Έπειτα, βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο να «δέσουν» για 20 λεπτάκια.

Τέλος, ψήνουμε τα μπιφτέκια μας είτε στο φούρνο (για μία ώρα) είτε στο τηγάνι (έτοιμα σε 20 λεπτά). Προσοχή να μην σας αρπάξουν: Αν τα βάλετε στο φούρνο, τοποθετήστε από πάνω αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο. Αν τα τηγανίσετε, να προσέχετε να τα γυρνάτε πλευρά όταν χρειάζεται.



Τα μπιφτέκια σερβίρονται με πατάτες, ρύζι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές


Αν δε θέλετε να αναμείξετε τους κιμάδες, βάλτε μόνο μοσχαρίσιο. Από την άλλη, αντί για χοιρινό κιμά μπορείτε να προσθέσετε και αρνίσιο κιμά.
Επίσης, αντί για δυόσμο μπορείτε να βάλετε λίγη ρίγανη όπως σε αυτήν εδώ τη συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο.


SUPER SYNTAGES


2.2.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget