Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ζωή Ράπτη: Νέες παιδοψυχιατρικές κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Σύσκεψη στο ΓΝ Κατερίνης
Υπ. Υγ.


Ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Πιερία, ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή (18/02/2022) το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και δομές Ψυχικής Υγείας του Νομού Πιερίας. Η κυρία Ράπτη συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση για ζητήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, και ειδικότερα του Ψυχιατρικού Τομέα, καθώς και θέματα που αφορούν τη δημιουργία νέων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ενισχύουν το ΕΣΥ.

Η υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε, επίσης, το Κέντρο Ημέρας «4 ΕΠΟΧΕΣ», τον Ξενώνα «Θάλεια», το Κέντρο Ημέρας «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥΣΩΝ» και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και είχε συνομιλία με τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα.


«Βρίσκομαι σήμερα στην Κατερίνη, για να στείλουμε ένα μήνυμα: ότι η Δημόσια Υγεία είναι προτεραιότητά μας. Ότι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα Ψυχικής Υγείας, οι άνθρωποι που χρειάζονται υποστήριξη, ιδιαίτερα όλη αυτήν την περίοδο της πανδημίας, δεν είναι μόνοι. Βρίσκομαι εδώ, και για να ενισχύσουμε τις δομές και υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας με νέες Παιδοψυχιατρικές Κλίνες, με Κινητές Μονάδες υποστήριξης παιδιών και εφήβων στον τόπο κατοικίας τους, καθώς και με Κέντρα Ημέρας για την υποστήριξη της τρίτης ηλικίας και όσων πάσχουν από άνοια και Alzheimer’s.

Θέλω να ευχαριστήσω όλο το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας, γιατί έχετε ξεπεράσει τους εαυτούς σας, όλη αυτήν την περίοδο. Καταλαβαίνω, τις ανάγκες που υπάρχουν και για αυτό και ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι να ανταποκριθούμε άμεσα σε αυτές. Ήδη η διαδικασία προκήρυξης των 4.000 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2022 θα προκηρυχθούν οι θέσεις για 910 άτομα λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού και περίπου 700 θέσεις ιατρών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται υγειονομικό προσωπικό για τον τομέα της ψυχικής υγείας» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας.

Αναφερόμενη στους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα διατεθούν για τη δημιουργία νέων δομών και για τη βελτίωση των υπαρχουσών δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας του ΕΣΥ, σημείωσε: «Υπολογίζονται ότι 350 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις κτηριακές υποδομές και 80 εκατ. ευρώ για την υλικοτεχνική αναβάθμιση των νοσοκομείων μας συνολικά, και 55 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρων ημέρας και κινητών μονάδων που απευθύνονται στην υποστήριξη της τρίτης ηλικίας, ασθενών με άνοια – Alzheimer, με αυτισμό, παιδιών και εφήβων, εργαζομένων και του γενικού πληθυσμού, σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Μέριμνα μας είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο, για να μην μείνει κανένας μόνος του, κανένας πίσω».Τέλος, η Υφυπουργός συναντήθηκε και με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα, με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και το Δήμαρχο Κατερίνης Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και συνομίλησε για την απαραίτητη συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας.


 Newsbomb.gr.


19.2.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget