Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ νέος τραπεζίτης της Νορβηγίας

Η αντιπολίτευση ανησυχεί ότι ο διορισμός του πρώην πρωθυπουργού μπορεί να αποδυναμώσει την ανεξαρτησία της. Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα.Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα γίνει ο νέος κεντρικός τραπεζίτης της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, παρά τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης ότι ο διορισμός του πρώην πρωθυπουργού μπορεί να αποδυναμώσει την ανεξαρτησία της Norges Bank.


Ενώ η θέση είναι ανοικτή από την 1η Μαρτίου, ο 62χρονος Στόλτενμπεργκ έχει πει ότι πρώτα θα ολοκληρώσει τη θητεία του στο ΝΑΤΟ, που διαρκεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο Στόλτενμπεργκ θα είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό των επιτοκίων και τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, καθώς και για την εποπτεία του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Νορβηγίας, του μεγαλύτερου παγκοσμίως με περιουσιακά στοιχεία 1,4 τρισεκ. δολαρίων.

Ο Στόλτενμπεργκ, με σπουδές στα οικονομικά και πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ήταν πρωθυπουργός της Νορβηγίας το 2000-01 και το 2005-13 πριν γίνει επικεφαλής του ΝΑΤΟ την επόμενη χρονιά. Έχει επίσης υπάρξει υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας.

Η Ίντα Γουόλντεν Μπάκε, υποδιοικήτρια της κεντρικής τράπεζας και βασική ανταγωνίστρια του Στόλτενμπεργκ για τη θέση αυτή, θα εκτελεί χρέη διοικητού έως ότου αναλάβει ο Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

EYRO2DAY4.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget