Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η Ελλάδα γερνάει και... δεν γεννάει: Η υπογεννητικότητα, «νούμερο ένα» ζήτημα

Για ποιους λόγους οι Έλληνες δεν κάνουν παιδιά - Τι δείχνουν τα στοιχεία γεννήσεων ανά γυναίκα - 29 νησιά με καμία νέα γέννηση σήμερα

Στο σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας τείνει να αναδειχθεί η υπογεννητικότητα, καθώς ο πληθυσμός της χώρας μας συνεχώς βαίνει μειούμενος.
Εν αναμονή και των αποτελεσμάτων της δεκαετούς απογραφής που διεξήχθη το τέλος του 2021 και δεν έχει ανακοινωθεί προς ώρας, αξίζει να εξετάσουμε τα έως σήμερα δεδομένα. Φαίνεται πως τα νέα ζευγάρια στην Ελλάδα διστάζουν να αποκτήσουν παιδιά ή μένουν κυρίως στο ένα παιδί ανά οικογένεια.


Την κατάσταση επιδείνωσε η δεκαετής οικονομική κρίση, κατά την οποία ακόμα περισσότερα ζευγάρια ανέβαλλαν επί μακρόν την απόκτηση παιδιού ή απέκτησαν μόνο ένα, αντί δύο ή τρία που ίσως προγραμμάτιζαν.

Ανησυχητικά είναι επιπλέον και τα στοιχεία για τα νησιά, καθώς σε 29 νησιά της χώρας μας που καταγραφόταν σταθερός ρυθμός γεννήσεων έως και το 2008, σήμερα δεν καταγράφεται ούτε μία γέννηση!
Δείτε στο infographic του Newsbomb.gr τα στοιχεία για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σήμερα:Newsbomb.gr.
19.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget