Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η Καλύτερη Σοκολατόπιτα στο διαδίκτυο





Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα

Ζουμερή και αφράτη…..η απόλυτη απόλαυση!!

ΥΛΙΚΑ :

Για την πίτα :

4 μεγάλα αυγά
150 ζάχαρη κρυσταλλική
150 ml γάλα
150 ml σπορέλαιο
250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
30 γρ. κακάο

Για τη σοκολάτα :

300 ml γάλα
60 γρ. ζάχαρη
50 ml σπορέλαιο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κορν φλαουρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C, βουτυρώνετε καλά και πασπαλίζετε με λίγο κακάο ένα πυρέξ διαστάσεων 25×40 εκ. περίπου.
Αρχικά, ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτετε την ζάχαρη και με το μίξερ τα χτυπάτε πολύ καλά για τέσσερα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε στο μίγμα,συνεχίζοντας το χτύπημα, το γάλα και μετά το σπορέλαιο. Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε ξανά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί .
Στο έτοιμο πυρέξ, ρίχνετε την πίτα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά, για να κάνει μια ελαφριά κρούστα.
Advertisement

Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, προσθέτετε τη ζάχαρη, τα υπόλοιπα 50 ml σπορέλαιο,το άμυλο αραβοσίτου, 2 κουταλιές της σούπας κακάο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε το μίγμα για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτετε την κουβερτούρα, ανακατεύετε να λιώσει και μόλις πάρει μια βράση κατεβάζετε από την φωτιά.
Μόλις βγάλετε το πυρέξ από το φούρνο, κόβετε την πίτα σε κομμάτια, τρυπάτε καλά όλη την επιφάνεια της πίτας με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνετε την κουβερτούρα. Αφήνετε για δυο ώρες να σταθεροποιηθεί. Μπορείτε να διακοσμήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Σερβίρετε τέλεια με παγωτό βανίλια.





χρυσό σκουφάκι
23.2.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget