Καταιγιστικές οι εξελίξεις!
Σάρκα και οστά φαίνεται πως παίρνει η ρωσική εισβολή από τον βορρά με αφετηρία τα εδάφη της Λευκορωσίας!
Πιο συγκεκριμέμα, «ρωσικά στρατεύματα από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας εισήλθαν σε μια περιοχή κοντά στον πρώην πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ την Πέμπτη», δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, καθώς οι μάχες συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα.
Η είδηση έρχεται να σημάνει συναγερμό καθώς επιβεβαιώνονται οι πρωινές αναφορές για προέλαση των Ρώσων τόσο από τα ανατολικά όσο και από τα βόρεια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!
Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως γίνονται μάχες στην περιοχή, μερικά δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας!
Δείτε πόσο κοντά στο Κίεβο αλλά και στα σύνορα με τη Λευκορωσία είναι η ευρύτερη περιοχή του Τσερνομπιλ:

Την είδηση «παίζει» τα τελευταία λεπτά και το πρακτορείο Reuters:

Ο Ουκρανός πρόεδρος σε νέο του μήνυμα διεμήνυσε πως οι ρωσικές ΧΕΡΣΑΙΕΣ δυνάμεις πάτησαν πόδια στο Τσερνόμπιλ, εκφράζοντας φόβους για τις αρκετές αποθήκες πυρηνικών αποβλήτων που υπάρχουν.
Η Μόσχα, απαντώντας στον νεοναζιστή ηγέτη της Ουκρανίας, έχει επανειλλημένως προτάξει ως έναν από τους κύριους σκοπούς της ρωσικής επιχείρησης τον αποκλεισμό κάθε πιθανότητας να αποκτήσει η Ουκρανία πυρηνικά όπλα.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι ο Ζελένσκι είχε προ ημερών διατρανώσει ένα αίτημα για “αποπυρηνικοποίηση” της χώρας του.
ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από κατοικημένη περιοχή
Καθηλώνει επίσης ένα βίντεο που μας έρχεται πιθανότατα από την περιοχή του Τσερνόμπιλ, βόρεια του Κιέβου, στο οποίο καταγράφεται ένα ρωσικό μαχητικό να βομβαρδίζει διπλανό σπίτι.
Οι σκηνές με το μωρό που κλαίει και την έκρηξη απλά σοκάρουν:
Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κιέβου είπε ότι τέσσερις σταθμοί του μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια αεροπορικών επιδρομών, ενώ η τοπική ηγεσία της Ουκρανίας στην περιοχή του Ντόνετσκ είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα νοσοκομείο εκεί, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.
Τα ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως εκκενώνεται εκτάκτως υπό τον φόβο κατάληψής του από Ρώσους κομάντος κεντρικό ξενοδοχείο στο Κίεβο όπου είχαν βρει κατάλυμα δυτικοί δημοσιογράφοι.
(φωτο:pixabay,unsplash) el.gr
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.