Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σας αρέσει το κέικ σοκολάτα, αλλά χωρίς να φτιάχνετε ολόκληρη τούρτα! Σας έχω μια λύση!





Μίνι Κεικ Σοκολάτας

Υλικά

Για την κρέμα:

50 ml. κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
25 g ζάχαρη
30 γραμμάρια μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ κακάο

Για το παντεσπανι:
2 ασπράδια
15 ή 20 γρ ζάχαρη, ανάλογα με το αν θέλετε να είναι πιο γλυκό / προσωπικά βάζω 15 γρ.
40 γρ αλεσμένα καρύδια
μερικές σταγόνες βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζαχαρη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά, αλλά δεν πρέπει να βράσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στους κρόκους σε λεπτή ροή και χτυπάμε. Επιστρέψτε στην εστία και ανακατέψτε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέστε το μαλακό βούτυρο και χτυπήστε ξανά. Καλύψτε την κρέμα με αλουμινόχαρτο και φυλάξτε την στο ψυγείο όσο ψήνετε τα παντεσπανια. Η κρέμα είναι απολύτως αρκετή για αυτό το κέικ!

Για το παντεσπανι

Τα ασπράδια με την ζάχαρη και τη βανίλια χτυπιούνται να γίνουν σαν χιόνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά
με μια σπάτουλα. Χρησιμοποιώ ένα ταψί διαστάσεων 20 επί 24 εκ. Το ταψί καλύπτεται με χαρτί ψησίματος, το οποίο αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι.
Το μείγμα χύνεται και ισοπεδώνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Τουλάχιστον στο δικό μου παίρνει
τόσα. Θα πρέπει να γίνει ελαφρώς καφέ. Το έτοιμο παντεσπανι κόβεται στα 4.

Επιτέλους συναρμολογείτε την τούρτα! Παντεσπανι Σοκολάτα Παντεσπανι και στο τέλος καλυπτουμε με σοκολάτα και πασπαλίζουμε καρύδι. Χώρισα αυτό το μίνι κέικ σε τρία μικρά κομμάτια, γιατί είμαστε τρεις στο σπίτι και υπάρχει ένα για όλους! Είναι ωραίο να μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει, αλλά βιάστηκα να το βγάλω φωτογραφία στο φως της ημέρας. Δεν θα μείνει τίποτα μέχρι αύριο. Ο γιος μου του επιτέθηκε αμέσως!

Περισσότερες πληροφορίες:
Τα αυγά είναι μεγέθους XL.
Η κρέμα πρέπει να είναι ζωική και υψηλή σε λιπαρά – 30 ή 36 τοις εκατό.



Καλή όρεξη!

ΧΡΥΣΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ
11.2.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget