Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σάββας Χιονίδης: Ένας χρόνος στασιμότητας στο Δήμο Κατερίνης
Μια ετήσια ανασκόπηση της δράσης του συνδυασμού του «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» έκανε ο Σάββας Χιονίδης με την ιδιότητα όχι του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας αλλά του αρχηγού της Αντιπολίτευσης πλαισιωμένος από τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, Δρούγκα Φώτη, Λεμονόπουλο Τάκη, Ιτσιό Γιώργο, Παπαζιώγα Νίκο, Ντόντη Λάζαρο, Αναστασιάδη Θωμά, Σάββα Καρυπίδη, Φώτη Ορέστης Βαϊνά Δημήτρη, Ντούρο Δημήτρη στο Πνευματικό Κέντρο Εκάβη.

Οι Πολίτες σε Δράση είμαστε εδώ είπε και με σταθερές αξίες συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τον καλό του Δήμου Κατερίνης. Είμαστε ο πρώτο Συνδυασμός οι πολίτες μας έδωσαν την πλειοψηφία και γι αυτούς τους πολίτες αγωνιζόμαστε.

Ο Δήμος Κατερίνης, έχουμε την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια στασιμότητα. Και αυτό φαίνεται σε κάθε γωνιά της πόλης από τα παγκάκια στα πάρκα από τους απεριποίητους δρόμους. Δεν δικαιολογείται την περίοδο που διανύουμε που λόγω του κορονοϊού δόθηκε πολλά χρήματα στους Δήμους, τους Δήμους όλης της χώρας με λιγότερες υποχρεώσεις απόδοσης.

Εμείς είμαστε εδώ σταθερά χωρίς να απαξιώνουμε την ψήφο των πολιτών που μας εξέλεξαν. Και επισημαίνουμε ότι τα χρήματα ήλθαν στα ταμεία του Δήμου αλλά δεν αποδόθηκαν στους πολίτες. Ένα παράδειγμα απλό είναι η απόδοση στους Πολιτιστικούς Συλλόγους που δεν είχαν το διάστημα αυτό πολιτιστικές δράσεις λόγω των μέτρων αλλά δεν τους δόθηκαν χρήματα για να καλύψουν τις πάγιες δαπάνες τους όπως πάντα γινόταν.

Εμείς αφήσαμε έργα 32 εκατομμυρίων ευρώ με έτοιμη χρηματοδότηση τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν. Αυτά αφορούσαν τη διάβρωση των ακτών, τη μεταφορά του νερού, το έργο υλοποιείται τώρα και σκάβεται η πόλη, την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Μεγάρου, την αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου στα ΚΤΕΛ. Και όπως βλέπουμε η υλοποίηση των έργων αυτών θα γίνει από την διοίκηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Παραδώσαμε έτοιμη εργολαβία οκτώ πάρκων, τα τρία είχαν ολοκληρωθεί από τον εργολάβο Στέργιο Τόκα και τα άλλα πέντε βρίσκονται σε αδικαιολόγητη στασιμότητα.
Είχαμε την ατυχία να χάσουμε το περασμένο καλοκαίρι 5 γαλάζιες σημαίες .

Χάσαμε το έργο της ανάπλασης των κεντρικών δρόμων με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που έχουν επιπτώσεις στην πορεία των έργων.

Αφήνω στην δική σας διακριτική κρίση είπε απευθυνόμενος στα τοπικά μέσα αν υπάρχει ένα νέο έργο που να σχεδιάστηκε από την παρούσα δημοτική αρχή. Είχαμε έργα έτοιμα για ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που δεν υλοποιήθηκαν. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου μας ζητηθεί για να μην υστερήσει ο Δήμος. 

Αν αυτού καταργήθηκαν έργα όπως οι κήποι που δημιουργήσαμε στην πλατεία Δημαρχείου με την δικαιολογία ότι δεν ήταν τεχνικά άρτιοι. Καταργήθηκε η παιδική χαρά στην πλατεία Δημαρχείου με την υπόσχεση να γίνει καλύτερη. Μας διακατέχει μια αγωνία για την πορεία του Δήμου. Και παράλληλα προκαλούν σκεπτικισμό οι απευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν τα 65.000.000 ευρώ. Δεν λέμε ότι είναι ανεπίτρεπτες. Αλλά προκαλεί προβληματισμό όταν αναθέτουμε σε εταιρεία που έχει ΑΦΜ ως διαφημιστική την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού. Σε κατάστημα στα Φάρσαλα που έχει ΑΦΜ ως πωλητής ειδών υγιεινής να γίνονται αναθέσεις για προμήθεια ασφαλτομίγματος, μπασκετών, αθλητικών ειδών.

Σε δύο μήνες κλείνουν τρία χρόνια από την ανάληψη της Διοίκησης από την παρούσα Δημοτική αρχή. Και τίθεται το ερώτημα. Υπάρχει τομέας της καθημερινότητας των δημοτών της Κατερίνης που έχει βελτιωθεί;

Ο περιφερειακός δρόμος της Κατερίνης, έργο της δικής μας διοίκησης βρίσκεται σχεδόν στο σημείο που τον αφήσαμε. Το αρδευτικό για το οποίο είχαμε έτοιμη την προμελέτη για την ολοκλήρωση του δεν έχουν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις. Τα έργα προτείνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς συζήτηση.
Εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι το τέλος της 4ετίας με μόνιμη την αγωνία, να σταματήσουμε τη στασιμότητα, να πάμε μπροστά το Δήμο μας. Κάνουμε τη δουλειά μας και αντιπολίτευση χωρίς τυμπανοκρουσίες. Η παραγωγή έργου δεν γίνεται με την παραγωγή φωτογραφιών. Τιμώ την ψήφο των συνδημοτών μας τόσο ως εκλεγμένος αρχηγός της αντιπολίτευσης όσο και ως βουλευτής.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στα τοπικά μέσα που έθεσαν ερωτήσεις στον πρώην Δήμαρχο τόσο για την πορεία του συνδυασμού, όσο και για τον αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ή αν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ θα περάσουν σε επόμενη φάση. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε και πάλι ότι τιμά την ψήφων των Δημοτών της Κατερίνης και τις αποφάσεις θα τις πάρει μαζί με το συνδυασμό του προς το τέλος της 4ετίας.


ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

6.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget