Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ανατροπή στις απολύσεις εργαζομένων: Επαναπρόσληψη καθαρίστριας με πόρισμα ΣτΠ

Πόρισμα του ΣτΠ ανατρέπει απόλυση εργαζόμενης στο Δήμο λόγω ορίου ηλικίας. Επαναπρόσληψη καθαρίστριας με πόρισμα ΣτΠΤην υποχρέωση να προσλάβει ξανά την καθαρίστρια που απέλυσε ο δήμος Ναυπακτίας λόγω ηλικίας ζητά με το πόρισμα του ο Συνηγόρος του πολίτη. Στον Συνήγορο του πολίτη διαβιβάσθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας Αιτωλίας καταγγελία που υπέβαλε εργαζόμενη καθαρίστρια από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, βάσει της νομοθεσίας για τηναπαγόρευση των διακρίσεων λόγω ηλικίας (ν. 4443/2016).

 Σύμφωνα με το πόρισμα,ο Δήμος Ναυπακτίας υποχρεούται να επαναπροσλάβει εργαζόμενη καθαρίστρια στην οποία διέκοψε τη σύμβαση της, αφήνοντας τη άνεργη, επειδή είχε κλείσει το 67ο έτος της ηλικίας της, χωρίς όμως τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση ένσημα. Μπορεί ο συγκεκριμένος Δήμος, παρά την προηγούμενη απασχόληση της εργαζόμενης, να την απέλυσε λόγω δήθεν συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, η υποστήριξη όμως της εργαζόμενης και η επιχειρηματολογία του Εργατικού Κέντρου για ίση μεταχείριση με τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου των ΟΤΑ απέδωσε. 

Κι αυτό γιατί, ανάμεσα σε άλλα, το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη επισημαίνει την ανάλογη εφαρμογή της νομοθεσίας για διατήρηση της θέσης εργασίας μετά τη συμπλήρωση του 67ου και έως το 70ο έτος ηλικίας, εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί ταυτόχρονα και οι ελάχιστα απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης, με σκοπό τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη είναι καθοριστικό για τα ζητήματα διακρίσεων στους χώρους εργασίας και ελήφθη με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, τοοποίο με σαφήνεια απαγορεύει την άνιση μεταχείριση των εργαζομένων με βάση μεταξύ άλλων, την ηλικία. Καλούμε το Δήμο Ναυπακτίας να επαναπροσλάβει άμεσα την εργαζόμενηκαι να εναρμονίσει τον τρόπο λειτουργίας του, με βάση τα προβλεπόμενα από τονόμο, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους φαινόμενα. 

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει τις ενέργειες των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της δύναμής της και των δικών τους μελών, πρωτοβάθμιων σωματείων, που στηρίζουν έμπρακτα τα θύματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία και φέρνουν στο φως τα φαινόμενα αυτά δίπλαστα θύματα ή στο όνομά τους. "Η συμβολή των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην προστασία των θυμάτων διακρίσεων και βίας στην εργασία είναι καίρια και πρέπει να ενισχυθεί. 

Αυτή η κρίσιμη συμβολή των συνδικάτων στην υποστήριξη των θυμάτων, η οποίααποτελεί και δεσμευτικό περιεχόμενο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, βρίσκεται σεάμεση διακινδύνευση από την υποχρέωση εγγραφής τους στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εργαζομένων, το οποίο έθεσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε λειτουργία δημιουργώντας ασφυκτικόκλίμα στο σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, χωρίς ναπεριμένει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του πλαισίου λειτουργίας του και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη νομιμότητα της ευρείας επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων μέσω αυτού" σημειώνει η ΓΣΕΕ.


DIKAIOLOGITIKA NEWS
5.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget