Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μπορούν οι θανατοποινίτες να γίνουν δωρητές οργάνων; Πόσο εφικτή ή αποδεκτή είναι μια τέτοια επιθυμία
Η θανατική ποινή είναι ένα θέμα που αμφισβητείται έντονα στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως λόγω της εγγενώς μη αναστρέψιμης φύσης της ποινής σε περίπτωση που ένας κρατούμενος αποδειχθεί αθώος. Εκτός από πολλές άλλες χώρες που έχουν απαλλαγεί από τη θανατική ποινή ως νομική καταδίκη, 23 μεμονωμένες πολιτείες των ΗΠΑ την έχουν καταργήσει, επίσης, αναφέρει το grunge.com.
Ωστόσο, στην περίπτωση των υπόλοιπων πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, παραμένει μια βιώσιμη επιλογή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, λοιπόν, οι καταδικασθέντες έχουν εκφράσει την επιθυμία, είτε αλτρουιστικά είτε εγωιστικά, με την ελπίδα καλύτερης μεταχείρισης, σύμφωνα με το Texas Tribune, να γίνουν δωρητές οργάνων. Πόσο, όμως, εφικτό ή αποδεκτό είναι κάτι τέτοιο;Μπορούν οι θανατοποινίτες να γίνουν δωρητές οργάνων

Υπάρχει, όμως, μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με αυτό το θέμα, συγκεκριμένα η ηθική/οπτική της κυβέρνησης που συλλέγει όργανα από κρατούμενους και δυνητικά αρνητικές απαντήσεις από τους αποδέκτες. Επίσης, η μέθοδος εκτέλεσης μπορεί να αφήσει τα όργανά τους πολύ κατεστραμμένα για να είναι βιώσιμα, σύμφωνα με το ABA Journal. ΄Έτσι, τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσο και πολλές πολιτείες έχουν απαγορεύσει την πρακτική, με ορισμένες εξαιρέσεις, όπως για τα μέλη της άμεσης οικογένειας του εκάστοτε θανατοποινίτη. Ακόμη και σε πολιτείες όπου η δωρεά οργάνων στο κοινό είναι ή ήταν δυνατή, τα αιτήματα απορρίπτονται
 συντριπτικά, εξηγεί το grunge.com.
Υπάρχουν θανατοποινίτες που έχουν δωρίσει τα όργανά τους

Υπάρχουν, ωστόσο, δύο θανατοποινίτες που δώρισαν, τελικά, τα όργανά τους: ο Gary Gilmore και η Margie Velma Barfield. Ο πρώτος ήταν ένας πολύ γνωστός ντόπιος κλέφτης που τελικά καταδικάστηκε σε θάνατο για ληστεία και δολοφονία δύο ανθρώπων στη Γιούτα. Μετά την εκτέλεσή του από το εκτελεστικό απόσπασμα το 1977, η υπόφυση, το συκώτι και ο κερατοειδής χιτώνας του Gilmore αφαιρέθηκαν επιτυχώς κατόπιν αιτήματός του, ενώ τα νεφρά του υπέστησαν πολύ μεγάλη ζημιά από τα πυρά του τουφεκιού.


Η Barfield ήταν μια γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δηλητηρίαση του συζύγου της, ενώ ομολόγησε, επίσης, ότι σκότωσε τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, αναφέρει το grunge.com. Πριν από την εκτέλεσή της το 1984 με θανατηφόρα ένεση, το αίτημά της για δωρεά εγκρίθηκε. Δωρεές οργάνων έχουν, επίσης, πραγματοποιηθεί σε θανατοποινίτες που ζουν ακόμη, όπως ο Στίβεν Σέλτον. Καταδικασμένος σε θάνατο μαζί με τον αδερφό και τον ξάδερφό του για τη δολοφονία ενός άνδρα, ο Στίβεν δώρισε ένα νεφρό στη μητέρα του, αφού διαπιστώθηκε ότι ο αδελφός του δεν ήταν συμβατός και αργότερα εκτελέστηκε, αναφέρει το grunge.com.


newsbeast
23.2.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget