Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η ΑΑΔΕ δρομολογεί αυτοματοποιημένη διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ
Στο παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις που μια επιχείρηση έπρεπε να περιμένει ακόμη και τρία χρόνια για να πάρει πίσω τον ΦΠΑ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προωθεί μια αυτοματοποιημένη διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ, στην οποία όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά, χωρίς την παρέμβαση των υπαλλήλων της.

Το σχέδιο αυτό θα αυξήσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα περιορίσει αισθητά τις υπερημερίες της φορολογικής διοίκησης στις επιστροφές ΦΠΑ. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν το αίτημα τους ηλεκτρονικά, ο έλεγχος θα γίνεται αυτόματα, ενώ όλες οι συναλλαγές θα είναι ψηφιοποιημένες.

Στη συνέχεια το ποσό της επιστροφής θα πιστώνεται στο λογαριασμό της επιχείρησης. Υπολογίζεται πως για το 97% των επιχειρήσεων και ελευθεροεπαγγελματιών η επιστροφή του ΦΠΑ θα γίνεται αυτόματα.

Για το υπόλοιπο 3% θα διενεργείται προηγουμένως έλεγχος. Πρόκειται για την περίπτωση επιστροφής πολύ μεγάλο ποσόν και φορολογουμένων που έχουν υποπέσει σε σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις που μια επιχείρηση έπρεπε να περιμένει ακόμη και τρία χρόνια για να πάρει πίσω τον ΦΠΑ από την εφορία.

Παράλληλα, υπάρχουν υποθέσεις φορολογουμένων που έχουν υποπέσει σε σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, αλλά για λόγους νομικούς δικαιούνται την επιστροφή ΦΠΑ, οι οποίες είναι πάνω από μια πενταετία παγωμένες, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν έχει προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσει αυτές τις υποθέσεις.


Τα στοιχεία τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα δείχνουν μικρή πρόοδο στην ικανοποίηση αιτημάτων επιστροφής ΦΠΑ μέσα σε 90 ημέρες. Συγκεκριμένα οι επιστροφές ΦΠΑ από την ΑΑΔΕ ανήλθαν στο τέταρτο τρίμηνο 2021 στα 543,92 εκατ. ευρώ, με τη διεκπεραίωση 7.518 αιτημάτων.


Περίπου, 1.393 αιτήματα επιστροφής ΦΠΑ παραμένουν μη διεκπεραιωμένα για περισσότερες από 90 ημέρες, με την εφορία να οφείλει σε αυτές τις επιχειρήσεις ΦΠΑ ύψους 240 εκατ. ευρώ.PRONEWS
6.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget