Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κουρσκ: Εκρήξεις βύθισαν το υποβρύχιο! - Η σεισμολογία δικαίωσε τον Πούτιν

Έλαμψε η αλήθεια για το μοιραίο υποβρύχιο Κουρσκ. Οι εκρήξεις και η δικαίωση Πούτιν 22 χρόνια μετά!


ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA


Η βύθιση του Κουρσκ, ενός ρωσικού υποβρυχίου κλάσης «Όσκαρ ΙΙ», συνέβη στις 12 Αυγούστου του 2000, ανοιχτά της θάλασσας του Μπάρεντς κατά την διάρκεια άσκησης.
Η βύθιση επήλθε, σύμφωνα με τις επίσημες πηγές της τότε κυβέρνησης Πούτιν, όταν προκλήθηκε έκρηξη εξαιτίας διαρροής καυσίμων υπεροξείδιου του υδρογόνου από μια ελαττωματική τορπίλη, την οποία έφερε το υποβρύχιο.

Σήμερα (23/2), είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια μετά από την τραγωδία, ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, κοινοποίησε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας δικαιώθηκε.
Οι εκρήξεις

Στις 07:47 ώρα Ρωσίας, σεισμογράφοι στη Νορβηγία καταγράφουν δόνηση έντασης 2,2 Ρίχτερ και δύο λεπτά αργότερα καταγράφεται, από περισσότερους σεισμογράφους ανά τον κόσμο, δόνηση 4,2 Ρίχτερ. Οι δονήσεις οφείλονταν σε εκρήξεις που είχαν σημειωθεί στο Κουρσκ, το οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή με γεωγραφικές συντεταγμένες 69° 40′ 0″ N 37° 35′ 0″ E, και αντιστοιχούν σε 0,02 με 0,1 τόνους ΤΝΤ η πρώτη και σε 5 τόνους TNT η δεύτερη.

Ωστόσο ο Βλαντίμιρ Κουρογιέντοφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ναυτικού ανέφερε πως το Κουρσκ συγκρούστηκε, χωρίς να αναφέρει με τι. Η επίσημη θέση του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι, παρόλο που παρατηρούσε τις ασκήσεις του Ρωσικού Ναυτικού, κανένα πλοίο ή υποβρύχιό του δεν συμμετείχε σε σύγκρουση με το Κουρσκ.

Οι εκρήξεις που αναφέρθηκαν προκλήθηκαν, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν αργότερα, στο εμπρόσθιο τμήμα του υποβρυχίου και καθώς το υποβρύχιο ήταν σε βάθος περισκοπίου. Εξαιτίας των εκρήξεων αυτών τα δύο μπροστινά τμήματα πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να πνιγούν όσοι βρισκόταν εκεί.

Άλλα υποβρύχια έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος και το βρήκαν να έχει υποστεί βλάβες και να βρίσκεται με κάποια κλίση στο βυθό της θάλασσας, σε βάθος μεταξύ 100 και 160 μέτρων. Αναφορές που έγιναν μέχρι και τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2000, δήλωναν πως η επικοινωνία με τον κυβερνήτη Λιάτσιν, επανήλθε μετά από μία ημέρα πλήρους σιγής του ασυρμάτου. Μετέπειτα αναφορές όμως δηλώνουν, πως οι αρχικές ήταν πολύ αισιόδοξες και εσφαλμένες.
Δικαίωση Πούτιν

Η σημερινή ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:


«H ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ KAΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ KURSK!

Στις 10/8/2000 το Ρωσικό Ναυτικό διεξήγαγε άσκηση στη Θάλασσα Barents. Στις 14/8 το υποβρύχιο Kursk, που μετείχε στην άσκηση, βυθίστηκε αύτανδρο προκαλώντας ανθρώπινη τραγωδία και πολλά ερωτηματικά για τα αίτια που προκάλεσαν το ναυάγιο. Η Δικαστική Σεισμολογία έδωσε τη λύση κατά αναπάντεχο τρόπο.

Εδώ παραθέτω σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο μου "Στα Μονοπάτια του Εγκέλαδου".


"Κατά τους 2-3 μήνες που ακολούθησαν το τραγικό γεγονός, τα αίτια παρέμεναν αδιευκρίνιστα και μόνο ορισμένες ενδείξεις προέκυπταν. Οι εκδοχές που υποστηρίζονταν ήταν πολλές: πρόσκρουση σε άλλο σκάφος ή σε φυσική δομή του φλοιού (π.χ. ύφαλο), μία ή περισσότερες εκρήξεις, δολιοφθορά, προσβολή από άλλη ναυτική δύναμη. Οι σεισμικές καταγραφές του γεγονότος υπήρξαν καθοριστικής σημασίας για τη διαλεύκανση των αιτίων που προκάλεσαν το ναυάγιο του Kursk. Πράγματι, μεγάλος αριθμός οργάνων διάφορων σεισμογραφικών δικτύων, εγκατεστημένων στην περιοχή της Βαλτικής, κατέγραψαν δύο εκρήξεις σε χρόνο που συνέπιπτε με τον χρόνο του τραγικού ναυαγίου. Από την επεξεργασία των σεισμογραφημάτων προέκυψε ότι κατά τον χρόνο του ναυαγίου συνέβησαν, με χρονική διαφορά 135 sec, δύο συμβάντα που προκάλεσαν τη δημιουργία σεισμικών κυμάτων. Από τη μελέτη των κυματομορφών, από Αμερικανούς επιστήμονες, προέκυψε ότι δεν επρόκειτο για σεισμούς αλλά για υποβρύχιες εκρήξεις. Το ισοδύναμο σεισμικό μέγεθος των δύο εκρήξεων ήταν 2,2 και 4,2 στην κλίμακα Richter, για το πρώτο και το δεύτερο συμβάν αντίστοιχα. Το δεύτερο και μεγαλύτερο συμβάν κατεγράφη σε απόσταση 5.000 km. Με τα αποτελέσματα αυτά η Δικαστική Σεισμολογία έδωσε την ορθή κατεύθυνση αναζήτησης των πραγματικών αιτίων του ναυαγίου".

Έτσι δικαιώθηκε η επίσημη άποψη της τότε κυβέρνησης του Β. Πούτιν, ότι δλδ εσωτερικές εκρήξεις προκάλεσαν τη βύθιση του υποβρυχίου».Ο Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος ήταν Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και είναι Υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι, National Contact Officer σε θέματα τσουνάμι στην ΙΟC/UNESCO, μέλος της Commission on International Partnership της American Geophysical Union (AGU), Πρόεδρος της AGU Natural Hazards Graduate Student Award Committee και Editor-in-Chief του περιοδικού Research in Geophysics.

Οι πληροφορίες του για τη βύθιση του μοιραίου Κουρσκ, τη οποία συγκλόνισε τον πλανήτη, είναι καταγεγραμμένες στο βιβλίο του «Στα Μονοπάτια του Εγκέλαδου»:i eidiseis
24.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget