Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Γιώργος Κύρτσος: Απασφάλισε με μπαράζ αναρτήσεων – Τα δύο τηλεφωνήματα από το ΜαξίμουΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Βροχή» αναρτήσεων στο Twitter από τον Γιώργο Κύρτσο με «καρφιά» για τη «φιλελεύθερη» ΝΔ. Τι λέει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Αποφασισμένος να συνεχίσει τα πυρά του προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζεται ο ανεξάρτητος –πλέον- ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά την πρώτη του αντίδραση στο Twitter με την οποία εξηγούσε τους λόγους στους οποίους αποδίδει ο ίδιος τη διαγραφή του, ο κ. Κύρτσος επανήλθε με άλλες πέντε (!) αναρτήσεις, απασφαλίζοντας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο δύο προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων που δέχθηκε στο παρελθόν, τόσο από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Η φιλελεύθερη μέθοδος Μητσοτάκη.

Σεπτ 2020:Τηλεφώνημα από Δημητριάδη: Σταμάτα κριτική για αστικές συγκοινωνίες.

Απρ 2021:Τηλεφώνημα από Μητσοτάκη. Εάν συνεχίσεις κριτική σε θέματα πανδημίας θα διαγραφείς.


Φεβ 2022:Διαγραφή αφού προηγήθηκε συκοφάντησή μου, αποκλεισμός από κρατική TV», έγραψε ο κ. Κύρτσος.Ελάχιστα λεπτά αργότερα, ο πρώην «γαλάζιος» ευρωβουλευτής σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να είναι δεσμευμένος ο Μητσοτάκης για να με διαγράψει επείδή.. “συκοφάντησα” τη χώρα, διαφωνώντας με κουκούλωμα σκανδάλου Novartis και δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Είναι σαν να παραδέχεται διεθνώς την ενοχή του. Εκθέτει την κυβέρνηση σε σκληρή ευρώ-κριτική».


Προηγήθηκαν 3 ακόμα αναρτήσεις

Πριν από τις δύο παραπάνω tweets, ο κ. Κύρτσος ανέφερε στο μπαράζ αναρτήσεών του:

«Τα επιχειρήματά μου μετά τη διαγραφή από τη ΝΔ, τα ίδια με αυτά που αναπτύσσω εδώ και 15 μήνες. Θα είναι όμως πιο δυναμική η προβολή τους. Ιδιαίτερα σε σχέση με προσωπικές ευθύνες Μητσοτάκη και την ευρωπαϊκή τους διάσταση. Τα περί κόμματος, προσχώρησης σε κόμμα δεν έχουν βάση».«Δύο διαγραφές στη ζωή μου. Το..1977 από ΚΚΕ. Το 2022 από ΝΔ. Το ΚΚΕ έψαξε το θέμα, έστειλε τον Αμπατιέλο στο Λονδίνο να συζητήσουμε, παρουσίασε σκεπτικό. Στη ΝΔ αποφάσισε ο Μητσοτάκης, δεν υπήρξε συζήτηση, ούτε σκεπτικό. Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του 70».

«Ο Μαρινάκης μου ανακοίνωσε τη διαγραφή μου ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο. Είναι άλλωστε στον «Όλυμπο» του Μαξίμου με καλή παρέα. Με τον κρυπτόμενο-δοξαζόμενο συγγενή του, τον συγγενή της ΓΕΚ-Τέρνα και άλλους κορυφαίους. Τον ευχαριστώ πάντως για την πολιτική μου λύτρωση».


Η πρώτη του ανάρτηση

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου», σημείωσε ο ευρωβουλευτής στην πρώτη του αντίδραση.

Η ανακοίνωση της διαγραφής από τη ΝΔ

Λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία έδειχνε την πόρτα της εξόδου στον ευρωβουλευτή, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, είχε ασκήσει, αλλεπάλληλα, σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και την οικονομία. Ωστόσο, αφορμή για τη διαγραφή του είναι ότι «δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ.Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστικού της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».


i eidiseis
19.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget