Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κρύσταλλος που “αψηφά τους νόμους της Φυσικής” ανακαλύφθηκε εκεί που έπεσε η πρώτη πυρηνική βόμβα

Ανακαλύφθηκε 76 χρόνια μετά την πυρηνική δοκιμή και αποτελεί τον πιο παλιό κρύσταλλο που έχει δημιουργηθεί ποτέ από ανθρώπινη παρέμβαση.


Ο αλλόκοτος αυτός κρύσταλλος βρέθηκε εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη πυρηνική δοκιμή στον πλανήτη Γη, τον Ιούλιο του 1945 στο Νέο Μεξικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φαίνεται πως η πυρηνική έκρηξη δημιούργησε έναν «σχεδόν κρύσταλλο» με μοναδικές μάλιστα ιδιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα Ιταλών και Αμερικανών γεωλόγων ανακάλυψε στη συγκεκριμένη περιοχή αυτό τον κρύσταλλο ο οποίος έχει μια σύνθεση που μέχρι σήμερα μας ήταν άγνωστή όπως δείχνει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences».

O κρύσταλλος έχει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα και δεν είναι πάνω από ένα εκατοστό σε μέγεθος.A unique quasicrystal may have been synthesized in the first nuclear bomb detonation on July 16, 1945 at Alamogordo Bombing Range in New Mexico. In PNAS: https://t.co/KYYK1z38Is pic.twitter.com/RQlZA57Jds— PNASNews (@PNASNews) May 19, 2021

Σύμφωνα με τους ερευνητές πρόκειται για τον «αρχαιότερο ανθρωπογενή κρύσταλλο».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η έκρηξη της πυρηνικής βόμβας είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση ακραία θερμοκρασίας και πίεσης, όπως συνέβη στην περίπτωση του μετεωρίτη Khatyrka, που βρέθηκε το 2011 στην ανατολική Σιβηρία και η πτώση του οποίου ήταν υπεύθυνη για τον σχηματισμό μοναδικών κρυστάλλων μη ανθρωπογενούς προέλευσης ωστόσο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, Λούκα Μπίντι, πρόκειται για μια «απίστευτη ανακάλυψη» καθώς ο κρύσταλλος φαίνεται να παραβιάζει τους νόμους της φυσικής που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα σχετικά με κρυσταλλογραφία.Υπενθυμίζει ότι στερεά όπως ο χαλαζίας και τα διαμάντια σχηματίζονται σύμφωνα με αρκετά αυστηρούς φυσικούς νόμους, επειδή απαιτούν οργάνωση ατόμων σε συμμετρικό πλέγμα όπως, για παράδειγμα, τα πλακάκια ενός μπάνιου.

Οι κρύσταλλοι μπορούν να έχουν άξονες συμμετρίας των τάξεων 1, 2, 3, 4 και 6. Αντίθετα, οι άξονες συμμετρίας των τάξεων 5, 7, 8 «απαγορεύονται αυστηρά» με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ωστόσο αυτός ο κρύσταλλος έχει τέτοιου τύπου χαρακτηριστικά.

(Sputniknews)

EL
28.2.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget