Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Και όμως: Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την επόμενη γενιά Ευρωπαίων αστροναυτών και 24 Έλληνες

Περίπου 1.360 επίδοξοι αστροναύτες, εκ των 22.500 και πλέον υποψηφιοτήτων που ελήφθησαν, πέρασαν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας επιλογής των μελλοντικών αστροναυτών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Τέσσερις με έξι υποψήφιοι θα περάσουν μονάχα τη γραμμή τερματισμού στα τέλη του 2022, έπειτα από μια μακρά διαδικασία επιλογής, από την οποία θα αναδυθεί μια νέα γενιά αστροναυτών της ESA και των 22 κρατών μελών της.

Έπειτα από μια πρώτη επιλογή, 1.361 υποψήφιοι (831 άνδρες και 530 γυναίκες) συνεχίζουν και θα συμμετάσχουν σε μια δεύτερη φάση: μια ημέρα «εξετάσεων ψυχολογικής απόδοσης σε μία εγκατάσταση στην Ευρώπη», διευκρινίζει η υπηρεσία σε ένα δελτίο τύπου.

Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει «τουλάχιστον τρεις υποψηφίους από κάθε κράτος μέλος», συμπλήρωσε η ESA.

Η Γαλλία, χώρα που είχε παρουσιάσει τις περισσότερες υποψηφιότητες στην αρχή του διαγωνισμού, προηγείται με μεγάλη διαφορά, με 404 υποψηφίους (250 άνδρες και 154 γυναίκες). Ακολουθούν η Γερμανία (194 υποψήφιοι), η Βρετανία (166) και η Ιταλία (159).

H Ελλάδα έχει 24 υποψηφίους ( 22 άνδρες και 2 γυναίκες). Αρχικά είχαν θέσει υποψηφιότητα από την χώρα μας 281 άτομα.

Συνολικά, ένας αριθμός ρεκόρ 22.523 ενδιαφερομένων είχε θέσει υποψηφιότητα στο τέλος της εκστρατείας προσλήψεων, τον Ιούνιο του 2021. Ήτοι ο τριπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με την προηγούμενη διαδικασία επιλογής, πριν από 11 χρόνια.

Η ESA θέλει να προσλάβει μια πιο ποικιλόμορφη γενιά, με περισσότερες γυναίκες. Ξεκίνησε, επίσης, ένα σχέδιο για μια αποστολή στο μέλλον με έναν αστροναύτη με σωματική αναπηρία: 27 υποψήφιοι για αυτήν τη θέση έχουν κληθεί στη δεύτερη φάση.


PRO - NEWS

11.2.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget