Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Eξαγορά της Ελληνικής Viva Wallet από τον κολοσσό JP Morgan: Μπόνους «μαμούθ» για τους εργαζόμενους

Διπλή αίσθηση έχει προκαλέσει η εντυπωσιακή συμφωνία εξαγοράς της Ελληνικής Viva Wallet από τον παγκόσμιο κολοσσό JP Morgan.Η JPMorgan εξαγοράζει το 49% της Viva Wallet, μία συναλλαγή που αποτιμά το 100% της Viva Wallet κοντά στα 2 δισ. ευρώ.


Η επένδυση της JPMorgan θα ξεπεράσει τα 1,15 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης κεφαλαίου στη Viva Wallet, η οποία δεν θα αποδυναμώσει το πλειοψηφικό ποσοστό των ιδρυτών της, που ανέρχεται σε 51,5%.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας κατέφθασε στην Αθήνα ο επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον, ο οποίος είχε συνάντηση γνωριμίας με ανώτερα στελέχη της Viva, ενώ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Η είδηση της εξαγοράς μια εταιρίας Ελληνικών συμφερόντων, από μόνη της αποτελεί θετικό οιωνό στην προσπάθεια αύξησης των ξένων επενδύσεων.

Ωστόσο, πέρα από την ουσία της εξαγοράς, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι μέρος των κερδών από την εξαγορά θα καρπωθούν και οι εργαζόμενοι της εταιρίες.


Μάλιστα, αξιοποιώντας τους νόμους 4646/12-12-2019, και 4714 /31.07.2020 οι εργαζόμενοι θα έχουν και μεγάλο φορολογικό όφελος καθώς όπως ορίζεται η φορολόγηση θα είναι μειωμένη έως και 70%.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η πρόβλεψη για μπόνους στα στελέχη και τους εργαζόμενους γίνεται συμφέρουσα καθώς περιορίζονται τα φορολογικά βαρύ.

Με αυτό τον τρόπο τα σημαντικά μπόνους δεν αφορούν μόνο δημόσιες επιχειρήσεις ή ΔΕΚΟ, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά οι δυο νόμοι από το 2019 και το 2020 άλλαξαν το τοπίο και καθιστούν και πάλι συμφέρουσες τέτοιες κινήσεις, ειδικά αν γίνονται με λεφτά από μια σημαντική εξαγορά.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι θα «ανταμειφθούν» με μπόνους και stock options, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα δοθούν σαν αμοιβή στους 200 εργαζόμενους της επιχείρησης.

Με τον ν.4646/12-12-2019, αλλά και τον ν.4714 /31.07.2020 οι εργαζόμενοι αποκτούν δωρεάν το δικαίωμα προαίρεσης μετοχών, έχουν φόρο υπεραξίας κεφαλαίου 15% ενώ, αντιθέτως, για το ποσά που καταβάλλονται ως «bonus» στους εργαζόμενους και αφορούν στην επιβράβευση προσπαθειών τους για επίτευξη διαφόρων στόχων που τίθενται από τις επιχειρήσεις, φορολογούνται έως 44% που θα πλήρωναν για το εισόδημα αυτό (ή έως 50% με εισφορά αλληλεγγύης).

Συνεπώς οι εργαζόμενοι κερδίζουν 70% των φόρων που αλλιώς θα πήγαιναν άμεσα στο κράτος.DIKAIOLOGITIKA NEWS
30.1.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget