Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Στην Ελλάδα χιλιάδες χάπια κατά της COVID-19Cottonbro from Pexels


Έτοιμες προς διάθεση σε ασθενείς και στην Ελλάδα είναι χιλιάδες θεραπείες κατά της COVID-19 της εταιρείας MSD. Πρόκειται για σχήμα με χάπια, που χορηγείται στην αρχή της νόσησης.Με την παραλλαγή Όμικρον να "σαρώνει" και την Ελλάδα, αυξάνοντας τα κρούσματα και αναπόφευκτα διατηρώντας υψηλά τον αριθμό των συμπτωματικών ασθενών και όσων κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρότερη μορφή της COVID-19, στη χώρα μας βρίσκονται ήδη οι πρώτες χιλιάδες θεραπείες της MSD.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, 5.760 θεραπείες molnupiravir βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα, από όπου θα διατεθούν βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.


Θυμίζουμε ότι το molnupiravir διατίθεται σε κάψουλες και θα πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες. Σημαντική είναι η χορήγηση του όσο το δυνατόν νωρίτερα μετά την διάγνωση της COVID-19 και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι θεραπείες θα αποσταλούν σε νοσοκομείο, ώστε να διατεθούν μέσω προγράμματος κλινικής μελέτης, καθώς το φάρμακο δεν έχει λάβει ακόμη "πράσινο φως" από τον ΕΜΑ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Ωστόσο, θυμίζουμε ότι η θεραπεία έχει λάβει έγκριση από τον FDA, τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων.
Αποτελεσματικές κατά της Όμικρον οι θεραπείες δια στόματος

Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι τόσο το αντιικό χάπι της Pfizer όσο και αυτό της MSD παραμένουν αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Όμικρον, ανέφερε ένας κορυφαίος αξιωματούχος του FDA.

«Τα υπάρχοντα δεδομένα που έχουμε υποδεικνύουν ότι τα χάπια είναι αποτελεσματικά κατά της Όμικρον» είπε η Δρ Patrizia Cavazzoni, προσθέτοντας ότι και τα δύο φάρμακα παρεμβαίνουν στον τρόπο αναπαραγωγής του ιού, μια διαδικασία που δεν αλλάζει σε διάφορες παραλλαγές.
O FDA ενέκρινε και το χάπι της MSD ως θεραπεία της COVID

Στις 22 Δεκεμβρίου o FDA έδωσε το πράσινο φως για το χάπι της Pfizer κατά της COVID-19 και σήμερα έκανε το ίδιο για το χάπι που έχει παρασκευάσει η MSD σε συνεργασία με την Ridgeback Biotherapeutics. To συγκεκριμένο χάπι, έδειξε να μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά 30% σε μία κλινική δοκιμή με άτομα που διέτρεχαν αυξημένο κύνδυνο για σοβαρή νόσο και έλαβαν τη θεραπεία λίγο μετά τη διάγνωσή τους.

Ο Οργανισμός ενέκρινε τη θεραπεία δια του στόματος για ήπια έως μέτρια λοίμωξη με COVID απο ενήλικες με ρίσκο σοβαρής νόσου και για τους οποίους δεν υπάρχουν εναλλακτικές ή κατάλληλες θεραπείες.


NEWS4HEALTH
4.1.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget