Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Δήμος Κατερίνης: Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για το ΣΒΑΚ
-Η μεγάλη συμμετοχή φορέων και δημοτών στη διαβούλευση διασφαλίζει την επίτευξη των στόχων.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η Ομάδα Εργασίας του Δήμου Κατερίνης για το ΣΒΑΚ.


«Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, θα αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο για τη διεκδίκηση πόρων και την υλοποίηση έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη. Είναι μια διαδικασία όπου λόγο έχουν όλοι, φορείς και δημότες», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση ενός Σχεδίου, που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί, διότι από τη βάση του δομήθηκε από φορείς και πολίτες», τόνισε από την πλευρά του ο συντονιστής του ΣΒΑΚ, αντιδήμαρχος Δόμησης Γιώργος Νταντάμης.

Αντικείμενο της συνάντησης της Ομάδας Εργασίας ήταν η κατάρτιση και έγκριση των οριστικών προτάσεων που θα υποβάλει προς συζήτηση ο Δήμος Κατερίνης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του ΣΒΑΚ στους συμμετέχοντες φορείς και πολίτες. «Οι στρατηγικοί στόχοι τέθηκαν και πλέον περνάμε στην εξειδίκευση συγκεκριμένων προτάσεων που έχουν κατατεθεί», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στάθης Κεραμιδιώτης.

Η παρουσίαση των επιμέρους προτάσεων έγινε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και συγκοινωνιολόγο μηχανικό Νίκο Κουτρουμπή. «Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, έχοντας εικόνα από πολλούς συνεργαζόμενους δήμους, είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν κατατεθεί», τόνισε ο κ. Κουτρουμπής. Η μεγάλη απήχηση που είχε στους φορείς και τους πολίτες η πρόσκληση διαβούλευσης, αποτελεί ένα ενθαρρυντικό στοιχείο ως προς το τελικό αποτέλεσμα, είπε.

Να σημειωθεί, ότι στη διαβούλευση ανταποκρίθηκαν καταθέτοντας προτάσεις και προβληματισμούς, περισσότεροι από 40 φορείς της πόλης και 300 δημότες. Η διαβούλευση είναι ανοιχτή και οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην ιστοσελίδα: https://svak-katerini.com

Οι στόχοι που φιλοδοξεί με την ολοκλήρωσή του το ΣΒΑΚ να επιτύχει για την πόλη της Κατερίνης είναι:
Μείωση κατανάλωσης ενέργειας, ηχορύπανσης και εκπομπών αέριων ρύπων
Αύξηση αποτελεσματικότητας και οικονομικότερης αποδοτικότητας μεταφορών ανθρώπων και εμπορευμάτων
Εξασφάλιση προσβασιμότητας για όλους
Βελτίωση ασφάλειας και προστασίες για όλους τους πολίτες
Δημιουργία υποδομών
Γενική αναβάθμιση ποιότητας αστικού περιβάλλοντος
Αποσυμφόρηση του αστικού ιστού
Συμμετοχική δράση όλων των φορέων
Η Κατερίνη να λειτουργήσει ως παράδειγμα προπομπός για τους άλλους δύο Δήμους της Πιερίας που θα εκπονήσουν ΣΒΑΚ
Αλλαγή του τρόπου σκέψης

14.1.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget