Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Απίστευτο σιροπιαστό γλυκό που λειωνει στο στόμα (Τατλίσι)





Είναι πολύ παρόμοιο με τον Μπακλαβά, αλλά εδώ υπάρχει σιμιγδάλι και ένα γάλα και αυγά,
που το κάνουν πολύ ζουμερό και νόστιμο. Μερικοί προσθέτουν και καρύδια μέσα ή από πάνω, δεν έβαλα.

Δεδομένου ότι χρησιμοποίησα ένα μικρό ταψί, μείωσα τις δόσεις. Αλλά θα γράψω τη συνταγή και στο πρωτότυπο

Υλικά

Φύλλα Κρούστας (περίπου 10 κομμάτια ήταν αρκετά για μένα)
Σιμιγδάλι – 1 κουπα (χρησιμοποίησα λιγότερο)
Βούτυρο αγελάδας – 125g (χρησιμοποίησα περίπου 50-60g)
Λάδι 125ml (περίπου 40-50ml)

Για τη σάλτσα:

2 αυγα
1 κουπα φρέσκο ​​γάλα (χρησιμοποίησα περίπου 100 ml)
1/2 κουπα Ζάχαρη (χρησιμοποίησα 2-3 κουταλιές της σούπας)
1/2 κουπα (έβαλα μερικές κουταλιές της σούπας)
1 μπέικιν πάουντερ
Βανίλια

Για το Σιρόπι:

2,5 κουπες νερό (χρησιμοποίησα 1,5 κουπα)
2 κουπες ζάχαρη (1 κουπα)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

Αρχικά, εφτιαξα το σιρόπι για να είναι έτοιμο για να κρυώσει. Ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από
το ζεστό γλυκό. Το σιρόπι βράζει για περίπου 15 λεπτά (από τη στιγμή του βρασμού).
Έβαλα το λεμόνι 5 λεπτά πριν το τέλος.
Πάρτε μια κρούστα και απλώστε ελαφρά με ένα μείγμα λαδιού και βουτύρου και πασπαλίστε με σιμιγδάλι. Τυλίγεται σαν ακορντεόν και τοποθετείται σε ταψί.



Μόλις γεμίσει το ταψί, ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο 180 γρ για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσει ελαφρώς).



Στη συνέχεια αφαιρέστε και ρίξτε τη σάλτσα (αυγά, ζάχαρη, γάλα, λάδι, μπέικιν πάουντερ
και βανίλια). Επιστρέφουμε στο φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφού αφαιρέσετε και ψύξετε ελαφρώς (περίπου 3 λεπτά), ρίξτε το κρύο. Περιμένετε περίπου μισή ώρα για να μουλιάσει.



Μπορεί να σερβιριστεί με τριμμένα καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης.
-Το σιμιγδάλι απορροφά το σιροπι και το κέικ γίνεται πολύ ζουμερό – λιώνει στο στόμα σας



Καλή Απόλαυση



ΧΡΥΣΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ

30.1.22
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget