Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κατώτατος μισθός: Πότε και πόσο αναμένεται να αυξηθεί

Η απόφαση για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που αναμένεται να δοθεί, δεύτερη μέσα στο νέο έτος, θα ληφθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα καθώς υπολογίζεται πως στο τέλος Απριλίου οι εργαζόμενοι θα δουν τις αλλαγές σε μισθούς και ημερομίσθια


Πηγή: Pixabay

Επισπεύδεται τόσο η εκκίνηση όσο και η όλη διαδικασία των διαβουλεύσεων για τον καθορισμό της νέας αύξησης στον κατώτατο μισθό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας οι αποφάσεις θα ληφθούν νωρίτερα του αναμενόμενου και υπολογίζεται πως μέχρι και τα τέλη Απριλίου θα υπάρχουν οι σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.


Οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν μέσα στον Ιανουάριο ώστε όλα τα βήματα ως και την τελική απόφαση να γίνουν νωρίτερα, έπειτα και από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και τα ημερομίσθια των εργαζομένων.

 Αναλυτικότερα:

1.Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς για την σύνταξη έκθεσης για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού θα λάβει χώρα μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
2.Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 28η Φεβρουαρίου 2022
3.Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 15η Μαρτίου 2022.
4.Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευόμενων καθώς και της έκθεσης των φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τη σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 31η Μαρτίου 2022.
5. Το σχέδιο του πορίσματος διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 15η Απριλίου 2022
6. Η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα λάβει χώρα εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του Απριλίου 2022.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η νέα αύξηση μπορεί να ανέλθει ακόμη και στο 6% διαμορφώνοντας τον κατώτατο μισθό στα 703 ευρώ.


 reader.gr 

29.1.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget