Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αλαλούμ με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού εξωτερικού, μεγάλο μπέρδεμα και με τα πιστοποιητικά νόσησης όσων νοσούν ξανά
Αλαλούμ με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης εξωτερικού, αλαλούμ και με τα πιστοποιητικά νόσησης στην Ελλάδα και ακόμα μεγαλύτερο μπέρδεμα για τα άτομα τα οποία νοσούν ξανά από κορονοϊό. Πότε ανοίγει η νέα πλατφόρμα αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολιασμού από το εξωτερικό και τι γνωρίζουμε για το «πάγωμα» των πιστοποιητικών όσων νοσούν.
Αρκετοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό ή έχουν νοσήσει και έχουν χαρτί από το εξωτερικό προσπαθούν για την ώρα να κάνουν την αναγνώριση των πιστοποιητικών τους στην χώρα μας στα ΚΕΠ. Ωστόσο, ακόμα και όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με τρίτη δόση πρέπει να περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα του Υπουργείου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει μεν σύντομα αλλά δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία. Στα ΚΕΠ δεν μπορεί δηλαδή να γίνει η αναγνώριση του εμβολιασμού τους παρόλο που θεωρείται «πλήρης». Το news4health.gr επικοινώνησε με ΚΕΠ των βορείων προαστίων αναφέροντας την περίπτωση των ατόμων που έχουν κάνει τρίτη δόση στο εξωτερικό και μας επιβεβαίωσαν λακωνικά ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Προσεχώς πάντως αναμένεται να ανοίξει νέα πλατφόρμα για την αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ατόμων που προχώρησαν σε εμβολιασμό στο εξωτερικό, όπως επίσης για την αναγνώριση πιστοποιητικών νόσησης ατόμων που έχουν αντίστοιχο χαρτί από το εξωτερικό όπως επιβεβαιώνουν πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο news4health.gr.
Πότε παγώνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού των νοσούντων;

Την ίδια ώρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού των ατόμων, τα οποία είναι εμβολιασμένα αλλά νοσούν θα «παγώνει» σύμφωνα με νέες πληροφορίες, καθώς μέχρι τώρα όλοι οι νοσούντες μπορούσαν να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να πηγαίνουν όπου θέλουν ακόμα και κατά την διάρκεια της καραντίνας τους, καθώς όπως είχαν επιβεβαιώσει ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται ένα μήνα να εκδοθεί και να τεθεί σε ισχύ. Μετά από την αποκάλυψη αυτή, όπως είπε χθες 6/1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργαντάς, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα «ακυρώνεται» έως την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης του πολίτη.


Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα τα οποία έχουν κάνει δύο δόσεις στο εξωτερικό πρέπει να κλείσουν ραντεβού στα ΚΕΠ για την τρίτη δόση ώστε να προχωρήσουν στην έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους. Άρα, στην πράξη δημιουργείται πρόβλημα με την αναγνώριση του εμβολιασμού τους αν δεν προχωρήσουν σε τρίτη δόση.
Κάποιοι νοσούν...ξανά

Παράλληλα, πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι νοσούν ξανά (και οι εμβολιασμένοι) από κορονοϊό και αναρωτιούνται τι ακριβώς ισχύει με το πιστοποιητικό νόσησης και πότε εκδίδεται πάλι. Το τοπίο είναι «θολό» καθώς μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα πιστοποιητικά νόσησης διαρκούν ένα συγκεκριμένο διάστημα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε το πιστοποιητικό νόσησης έχει ημερομηνία λήξης. Όπως αναφέρει: «Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 5.7.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid test) παραμένουν σε ισχύ έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31ης.1.2022.

Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η.11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες.

«Εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις ενενήντα (90) ημέρες συν μία (1) ημέρα και είναι θετικός, δεν εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης, τηρουμένων πάντως των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.Επομένως, μετά το τρίμηνο από την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης, αν κάποιος έχει παραμείνει ανεμβολίαστος, τότε δε θα απολαμβάνει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων όπως ήταν γνωστό. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα στην περίπτωση των ατόμων που είναι εμβολιασμένοι. Επίσης, ακόμη και αν κάποιος νοσήσει εκ νέου από τον κορονοϊό, δε θα μπορεί να εκδώσει ξανά πιστοποιητικό νόσησης σύμφωνα με το εδάφιο αυτό και αντικρούει τις πρώτες πληροφορίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που αναφέρουν ότι τα πιστοποιητικά των εμβολιασμένων ατόμων θα «παγώνουν» όταν αυτά νοσούν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πάντως ο κ. Γεωργαντάς νωρίτερα σήμερα το πρωί (7/1) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για να προχωρήσει στην πράξη αυτό το «πάγωμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού δημιουργούνται τεχνικά προβλήματα και είναι στο χέρι του ατόμου που νοσεί να μην χρησιμοποιεί το πιστοποιητικο εμβολιασμού για την ώρα. Πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαβεβαίωσαν πάντως στο news4health.gr ότι όσα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί θα λυθούν σύντομα. news4health.gr

7.1.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget