Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ενισχύσεις έως και 400.000 ευρώ σε όσους υπέστησαν ζημιές τον Ιανουάριο
Ποσό που αγγίζει τα 400.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν ως ενίσχυση επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους μέσα στον Γενάρη.

Πέρα από τα χρήματα που θα λάβουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δεν θα χρειαστεί να καταβάλλουν και τις δόσεις ρυθμισμένων χρεών τους, ενώ έχουν και το δικαίωμα να βάλουν σε αναστολή τους υπαλλήλους τους.

«Πάγος» και στην εξόφληση οφειλών των εργαζομένων σε δραστηριότητες που έχουν πληγεί από την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Πακέτο» 42 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ-REACT EU, θα «μοιράσει» το Κράτος σε επαγγελματίες που ανήκουν σε κλάδους που έχουν πληγεί σημαντικά αυτό τον πρώτο μήνα της χρονιάς. Μάλιστα τα ποσά που έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει κάθε επιχείρηση μπορούν να φτάσουν –υπό προϋποθέσεις- και τα 400.000 ευρώ.
Ποσά έως 400.000 € σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί

Για να μπορεί να ενταχθεί κάποιος σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να πληροί μία τουλάχιστον βασική προϋπόθεση: Ο τζίρος να έχει μειωθεί μεταξύ 2019 και 2020 περισσότερο του 50%. Το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται στο 8% επί του τζίρου του 2019 με ανώτατο όριο τις 400.000 ευρώ. Βεβαίως η ενίσχυση αφορά τις επιχειρήσεις εκείνες που περιόρισαν τις δραστηριότητές τους τον τρέχοντα μήνα.

Ενδεικτικά, οι επιλέξιμοι κλάδοι περιλαμβάνουν:
Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
Οργάνωση εκδηλώσεων
Υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering)
Σχολές χορού
Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων και την καταβολή της ενίσχυσης, όπως βεβαίως και η εξειδίκευση των προϋποθέσεων θα γίνει γνωστή το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ποιες επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα στην αναστολή σύμβασης των εργαζομένων

Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως και άλλες που υποχρεώθηκαν να περιορίσουν την δραστηριότητά τους τον Ιανουάριο, έχουν το δικαίωμα να θέσουν τους υπαλλήλους τους σε αναστολή σύμβασης.

Συγκεκριμένα:

Α. Από την 1η/1/2022 και έως τις 31/1/2022 έχουν ήδη δυνατότητα να θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους αποκλειστικά οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους:
Νυχτερινά κέντρα και Μπαρ
Αίθουσες συναυλιών και επαγγέλματα συναφή με τη μουσική.Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι που τίθενται σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Β. Από τις 14/1/2022 και έως τις 31/1/2022 επεκτείνεται η δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή το 100% των εργαζομένων τους οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους:
Τέχνες του θεάματος και θέατρα
Χώροι εκδηλώσεων και θεαμάτων
Διοργάνωση γάμων και εκδηλώσεων
Παιδότοποι.

Γ. Από τις 14/1/2022 και έως τις 31/1/2022 επεκτείνεται η δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή έως 25% των εργαζομένων τους και τουλάχιστον έναν εργαζόμενο οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους:
Εστίαση
Υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering)
Ξενοδοχεία
Ταξιδιωτικά γραφεία και υπηρεσίες κρατήσεων
Κινηματογράφοι
Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
Γυμναστήρια
Αθλητική εκπαίδευση και αθλητικές δραστηριότητες
Σχολές χορού
Φυσική ευεξία
Πάρκα αναψυχής και θεματικά πάρκα
Καζίνο.
«Πάγος» στις δόσεις της εφορίας

«Πάγος» μπαίνει στην αποπληρωμή συγκεκριμένων χρεών των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία μέσα στον Ιανουάριο, αλλά και των υπαλλήλων θα τεθούν σε αναστολή. Συγκεκριμένα:


Στις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά (σύμφωνα με τη λίστα ΚΑΔ των οποίων το 100% των εργαζομένων δύναται να τεθεί σε προσωρινή αναστολή εργασίας ως ανωτέρω), παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και η αποπληρωμή της μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.
Για τους εργαζόμενους ανά την επικράτεια των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή, παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και η αποπληρωμή της μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

Πηγή: enikonomia.gr
15.1.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget