Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΑΣΕΠ: Ποιοι διαγωνισμοί για προσλήψεις στο Δημόσιο έρχονται το 2022

Τις εκθέσεις πεπραγμένων των ετών 2019 και 2020 ανέλυσε σήμερα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θανάσης Παπαϊωάννου.


(Φωτ.: EUROKINISSI)
Χρήστος Τέλιος

Κατά τη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή επί των Εκθέσεων Πεπραγμένων, ετών 2019 και 2020, του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θανάσης Παπαϊωάννου ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στο προσωπικό και τον τέως πρόεδρο ΑΣΕΠ, για την συνεισφορά τους στο έργο του ανεξάρτητου φορέα.

Ακουλούθως, παρουσίασε πίνακα με τον απολογισμό της πενταετίας 2017 - 2021, στον οποίο παρουσιάζονται οι θέσεις για τις οποίες εκδόθηκαν οριστικά αποτελέσματα.

Οι θέσεις αφορούν σε προσλήψεις τακτικών υπαλλήλων, μόνιμων εκπαιδευτικών και συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ ασχολούνται από 3 έως 6 μήνες σχετικά με πού θα τοποθετηθούν οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, είτε διοριστούν τελικά είτε όχι.

Με τις αναπληρώσεις ασχολείται μεγάλο μέρος από το προσωπικό ΑΣΕΠ, ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου και έφερε ως παράδειγμα την περσινή χρονιά όπου 1.200 εκπαιδευτικοί δεν εμφανίστηκαν στις θέσεις τους, άρα έπρεπε να γίνει επιλογή για επιλαχόντες.
Μέσος χρόνος προκηρύξεων

Επιπλέον, ο κ. Παπαιωάννου παρέθεσε ενώπιον των βουλευτών της επιτροπής πίνακα που αφορά στο μέσο χρόνο από την έκδοση των προκηρύξεων μέχρι την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, από το 2017 έως το 2021.


Διορισμός διευθυντικών στελεχών στο Δημόσιο

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ υπογράμμισε ότι ο φορέας έχει πλέον επιφορτιστεί και με την αποστολή του διορισμού στελεχών του Δημοσίου, όπως είναι η επιλογή διευθυντών κτλ. Σημείωσε ότι κατατέθηκαν 332 ενστάσεις για να βγουν οριστικά αποτελέσματα.


Προγραμματισμός διαγωνισμών για το 2022

Το 2022 προγραμματίζεται να γίνει ο μεγάλος γραπτός πανελλαδικός διαγωνισμός που θα διορίζει δημοσίους υπαλλήλους με το νέο σύστημα του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με το νέο σύστημα που τίθεται σε εφαρμογή, οι προσλήψεις θα γίνονται με έναν και μοναδικό ετήσιο διαγωνισμό.

Νωρίτερα, πριν από καλοκαίρι του 2022, αναμένεται να πραγματοποιηθεί (με το ισχύον σύστημα του ΑΣΕΠ) ο γραπτός διαγωνισμός για 822 θέσεις στην ΑΑΔΕ (ελεγκτών, στατιστικών κλπ). Επιπλέον, το Σεπτέμβριο αναμένεται να έρθει η προκήρυξη για 4.000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού που θα αφορά όσους «υπηρέτησαν» το ΕΣΥ μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι θα προσληφθούν σύντομα στο ΑΣΕΠ 38 υπάλληλοι για να συνδράμουν το έργο του ανεξάρτητου φορέα ενώ στόχος είναι να μειωθεί στο 25 με 30% ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων.


DIKAIOLOGITIKA NEWS
21.1.22

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget