Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

9 πεντάλεπτες υγιεινές συνήθειες. Εσείς τις ξέρετε;


Συμπεριλαμβάνοντας αυτές τις υγιεινές συνήθειες στην καθημερινή ρουτίνα μας θα εξασφαλίσουμε καλύτερη συνολική ευεξία και περισσότερη ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τη μέρα με κέφι και σιγουριά.

Όποτε μιλάμε για υγιεινές συνήθειες, έρχονται στο νου μας κοπιαστικές δραστηριότητες, όπως το να πάμε για τρέξιμο, να τρώμε πιο λίγο ή να σηκωνόμαστε πιο νωρίς.

Το να ακολουθείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι χρειάζεται να υποφέρετε, να εγκαταλείψετε πράγματα ή να κάνετε δραστικές αλλαγές. Στην πραγματικότητα το μόνο που σημαίνει είναι το να έχετε συνείδηση των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε για να αισθάνεστε καλύτερα.

Επιπλέον, μπορεί να εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι μερικές φορές οι μικρές αλλαγές οδηγούν σε μεγάλες εσωτερικές αλλαγές, ικανές να οδηγήσουν σε ευημερία και καλύτερη ισορροπία.

Σήμερα προτείνουμε κάτι πολύ εύκολο: ακολουθείτε τις παρακάτω εννέα πεντάλεπτες υγιεινές συνήθειες, κάθε μέρα.

Θα πετύχετε πολλά κάνοντας λίγα!


1. Υγιεινές συνήθειες: φρούτα για πρωινό

Μερικές φορές δεν έχουμε χρόνο ή θέλουμε κάτι πιο γλυκό: έναν καφέ και ένα ντόνατ και μετά τρέχουμε στην πόρτα.
Αυτό δεν φτάνει και πιθανώς σε μισή ώρα θα πεινάτε και θα έχετε πονοκέφαλο. Μην έχετε λοιπόν καμία αμφιβολία: η πρώτη υγιεινή συνήθεια είναι να τρώτε φρούτα στο πρωινό σας.

Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτοχημικές ουσίες, θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ίνες… και χορταίνουν. Μη διστάζετε λοιπόν να τρώτε ένα μήλο, ένα αχλάδι, να πίνετε χυμό λεμονιού, να τρώτε λίγο σταφύλι ή όποιο φρούτο εποχής σας αρέσει, κάθε μέρα.


2. Υγιεινές συνήθειες: σχεδιάστε θετικά τη μέρα σας

Όταν ξυπνάμε το πρωί, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι οι υποχρεώσεις μας: πρέπει να κάνω αυτό, να αγοράσω εκείνο, να στείλω κάτι, να κάνω κάτι άλλο…

Όλοι ξέρουμε ότι οι υποχρεώσεις αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας και πρέπει να σχεδιάζονται καλά. Όμως είναι επίσης σημαντικό να σκεφτόμαστε τι “αξίζουμε”.
Αξίζω να ξεκουραστώ δυο ώρες στο τέλος της μέρας.
Αξίζω να ηρεμήσω και να χαλαρώσω κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της μέρας.

Να θυμάστε λοιπόν: προσπαθείτε να σχεδιάζετε τη μέρα σας τηρώντας την ισορροπία ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τον προσωπικό χώρο και τις ανάγκες σας.
3. Πέντε λεπτά διατάσεων

Βρείτε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της μέρας για να κάνετε διατάσεις για πέντε λεπτά. Πρόκειται για τη μικρότερη επένδυση σε χρόνο που το σώμα σας θα εκτιμήσει.


Καθίστε σε μια καρέκλα με την πλάτη σας ίσια.
Γυρίστε αργά το κεφάλι σας, πρώτα προς τη μια πλευρά κι έπειτα από προς την άλλη.
Έπειτα σηκώστε τον έναν ώμο και κάντε μικρές περιστροφές. Κάντε το ίδιο με τον άλλο ώμο.

Πολύ εύκολο και χαλαρωτικό.


4. Κινηθείτε για πέντε λεπτά

Το σώμα σας χρειάζεται κίνηση. Ίσως σκέφτεστε, “μα ήδη όλη τη μέρα κάνω πράγματα!”.

Ωστόσο το σώμα μας χρειάζεται αεροβική κίνηση: το να είτε όλη μέρα στο πόδι ή το να πηγαίνετε για ψώνια δεν είναι αρκετό για να πούμε ότι κινείστε αρκετά.

Ανεβείτε σκαλιά.
Περπατήστε γρήγορα.
Χορέψτε για πέντε λεπτά.


5. Αγοράστε κάτι υγιεινό κάθε μέρα

Αυτή είναι μία από τις πιο καλές υγιεινές συνήθειες που μπορούμε να τηρούμε κάθε μέρα. Κάθε μέρα, αγοράστε κάτι υγιεινό. Ο σκοπός είναι να εσωτερικεύσετε σιγά-σιγά το γεγονός ότι πρέπει να τρώτε πιο καλά και πιο υγιεινά.

Αντί για λευκό ψωμί, αγοράστε ψωμί ολικής άλεσης με σπόρους.
Αντί για αναψυκτικά, αγοράστε ένα μπουκάλι νερό.
Αν σας αρέσουν τα γλυκά, αγοράστε ένα φρούτο.
Καθώς επιστρέφετε στο σπίτι, δείτε αν περνάτε από κάποιο κατάστημα βιολογικών τροφών. Αγοράστε φρούτα και λαχανικά καλλιεργημένα με πιο υγιεινό τρόπο.


6. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, κάντε τον να αισθανθεί καλά

Ίσως να είστε επίσης το είδος του ατόμου που απολαμβάνει να φροντίζει τους άλλους. Φτάνετε πάντα στο σπίτι με μια έκπληξη ή ένα δώρο για τα παιδιά ή το/τη σύντροφό σας.

Πρόκειται για ευγενείς και θετικές συνήθειες, όμως σκεφτείτε το… Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε ένα δώρο στον εαυτό σας; Το μόνο που χρειάζεστε είναι πέντε λεπτά.
Αγοράστε κάτι μικρό που σας ευχαριστεί και σας δίνει χαρά: ένα βιβλίο, ένα ρούχο, ένα CD.
Αγοράστε ένα παγωτό, ένα ρόφημα ή έναν καφέ στο αγαπημένο σας μέρος.
Βγάλτε τα παπούτσια σας και περπατήστε στην παραλία. Επιτρέψτε στα πόδια σας να νιώσουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας.
7. Δείξτε διεκδικητικότητα: πείτε αυτό που σκέφτεστε

Μία από τις πιο υγιεινές συνήθειες που μπορούμε να τηρούμε κάθε μέρα είναι να είμαστε ειλικρινείς, να λέμε την αλήθεια και να θέτουμε όρια που μας προστατεύουν από τους εγωιστές ανθρώπους και την κακή ενέργεια.Ανακαλύψτε 7 σημάδια της συναισθηματικής τοξικότητας.

Λίγο-λίγο θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που είναι θετικό για την υγεία και την ευημερία σας βρίσκεται σε αντιστοιχία με αυτό που αισθάνεστε, σκέφτεστε και κάνετε.


8. Υγιεινές συνήθειες: Αγκαλιάστε κάποιον που αγαπάτε

Η συμβουλή αυτή κάνει τόσο καλό στην υγεία σας που είστε απολύτως ελεύθεροι να αγκαλιαστείτε για περισσότερα από πέντε λεπτά.

Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνετε. Μια αγκαλιά ενισχύει τους δεσμούς, καταπραΰνει το άγχος, συνεισφέρει στην ευημερία και βελτιώνει την αυτοεκτίμηση.
9. Ένα πολύ ζεστό πεντάλεπτο ντους

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσετε τη μέρα από ό,τι με ένα πολύ ζεστό πεντάλεπτο ντους για την εξάλειψη των τοξινών, τη χαλάρωση των μυών και την ανακούφιση από την ένταση και να αναπνεύσετε βαθιά μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Όπως βλέπετε, αυτές οι συνήθειες μπορούν να εφαρμοστούν πολύ εύκολα και απαιτούν λίγες θυσίες: απλώς τη θέληση και τη σαφή επιθυμία να αισθανθείτε καλύτερα.ΜΕ ΥΓΕΙΑ
29.12.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget