Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μύδροι από ΟΗΕ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό και πρόστιμα σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Τι δήλωσε η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπασελέ


Η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπασελέ (Michelle Bachelet), τάχθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και είναι η πρώτη φορά που ο ΟΗΕ τάσσεται με τόση σαφήνεια κατά της υποχρεωτικότητας, εκθέτοντας κυβερνήσεις, όπως η ελληνική που έχει ήδη επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ηλικίες άνω των 60 ετών με εναλλακτική λύση το ετήσιο πρόστιμο των 1200 ευρώ για όσα χρόνια δεν εμβολιάζονται.


Οι χώρες που εξετάζουν το ενδεχόμενο εισαγωγής εντολών εμβολίων στον αγώνα κατά της COVID-19 «πρέπει να διασφαλίσουν ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μισέλ Μπασελέ, ρίχνοντας πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τονίζοντας ότι ο «αναγκαστικός εμβολιασμός δεν ήταν ποτέ αποδεκτός».

Και εξαπολύοντας μύδρους για περιπτώσεις προστίμων όπως αυτά που επιβλήθηκαν Ελλάδα σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είπε: «Ο αναγκαστικός εμβολιασμός δεν ήταν ποτέ αποδεκτός ακόμη και αν η άρνηση ενός ατόμου να συμμορφωθεί με μια υποχρεωτική πολιτική εμβολιασμού μπορεί να έχει άλλες νομικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, των κατάλληλων προστίμων κάτι το απαράδεκτο. Όπου επιβάλλονται κυρώσεις, θα πρέπει να είναι αναλογικές και να υπόκεινται σε έλεγχο από τις δικαστικές αρχές», είπε.

Χρειάζεται να υπάρχουν «κατάλληλες διαδικαστικές εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος αναζήτησης αιτιολογημένης εξαίρεσης και του δικαιώματος προσφυγής σε κάθε μορφή ποινής ενώπιον μιας δίκαιης και ανεξάρτητης αρχής», επέμεινε.

Μιλώντας σε σεμινάριο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, η Mπασελέ προειδοποίησε ότι «υπάρχουν σημαντικά ζητήματα αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ζήτημα των εμβολίων».

Οποιεσδήποτε «κυβερνητικές εντολές εμβολίων πρέπει να συμμορφώνονται με τις αρχές της νομιμότητας, της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας, της μη διάκρισης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χορηγείται εμβόλιο αναγκαστικά στους ανθρώπους».


Η Μ.Μπασελέ να σημειώσουμε ότι είναι πρώην πρόεδρος της Χιλής, αλλά και πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας αυτής, μεγάλη θαυμάστρια της Ελλάδας (είχε επισκεφθεί την χώρας μας το 2004) και τρέφει μεγάλη αγάπη για τους Έλληνες και την ελληνική μουσική.

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πρόσθεσε βέβαια ότι ο στόχος που επιδιώκουν οι χώρες που εξετάζουν εντολές υποχρεωτικότητας για την προστασία ανθρώπινων ζωών ειναι «φυσικά ύψιστης νομιμότητας και σημασίας», την ώρα που η Ευρώπη και άλλες περιοχές μάχονται με νέες σκληρές εξάρσεις της πανδημίας.

Ωστόσο, επέμεινε ότι «οι εντολές εμβολίων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο για την επίτευξη επιτακτικών στόχων για τη δημόσια υγεία». «Και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο όταν τα λιγότερο παρεμβατικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση, έχουν αποδεδειγμένα αποτύχει να καλύψουν τέτοιες ανάγκες υγείας».


Τόνισε επίσης ότι για να είναι αποδεκτή οποιαδήποτε εντολή, οι χώρες πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα εμβόλια είναι πραγματικά διαθέσιμα και προσιτά. «Αν δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι γνήσια, ουσιαστική πρόσβαση στα εμβόλια, οι εντολές εμβολιασμού δεν θα συνάδουν με τις θεμελιώδεις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ισότητας και της μη διάκρισης», είπε.

Η Μπασελέ τόνισε επίσης ότι «τα πραγματικά εμβόλια που χρησιμοποιούνται πρέπει επίσης να είναι επαρκώς ασφαλή και αποτελεσματικά για την επίτευξη (των) στόχων δημόσιας υγείας. Οποιοδήποτε υποχρεωτικό καθεστώς εμβολιασμού πρέπει επίσης να είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να επιτρέπει « εξαιρέσεις, όπως όταν ένας εμβολιασμός αντενδείκνυται ιατρικά για ένα άτομο».

Η Μπασελέ είπε ότι θα ήταν σκόπιμο να περιοριστούν ορισμένα δικαιώματα και ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της πρόσβασης σε σχολεία, νοσοκομεία ή άλλους δημόσιους χώρους για εμβολιασμό, αλλά «μέχρι εκεί».

Προσβλέποντας στο μέλλον, η Μπασελέ είπε ότι «τυχόν εντολές εμβολίων που εισάγονται θα πρέπει να υπόκεινται σε συχνή επίσημη επανεξέταση για να διασφαλιστεί ότι παραμένουν αναγκαίες, αναλογικές και αμερόληπτες»


PRONEWS
8.12.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget