Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σ. Μασταγκάς: «Ευάγγελος Κοροβάγγος»Εκδόθηκε και κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το τελευταίο πόνημα του άοκνου ερευνητή της Τοπικής Ιστορίας και Παράδοσης κ. Σωτήρη Μασταγκά με τίτλο:

“Ευάγγελος Κοροβάγγος”

Αποτελεί τη βιογραφία του Λιτοχωρίτη Ευπατρίδη Ευάγγελου Κοροβάγγου, πρωτεργάτη της Επανάστασης του Ολύμπου στα 1878 και Προέδρου της τότε Επαναστατικής Κυβέρνησης με έδρα το Λιτόχωρο, που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Περιλαμβάνει ανέκδοτα ιστορικά στοιχεία για τη ζωή και το έργο του, συμπληρώνοντας με ιστορικές ψηφίδες τα γεγονότα για την Επανάσταση του 1878, που έπαιξε κρίσιμο ρόλο για την μετέπειτα απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πνεύματος και των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο βιβλίο αυτό μεταξύ άλλων ο κ. Μασταγκάς αναφέρεται και στη συγγενική σχέση του Κοροβάγγου με την οικογένεια Παπαζαχαρία, γεγονός που αποδεικνύεται από το βιβλίο «Εγχειρίδιον Επιστολών» που εκδόθηκε το 1847, όπου στο εξώφυλλο και στον κατάλογο των συνδρομητών αναφέρεται το όνομα του παπά – Ζαχαρία ως πρωτοπαπά του Λιτοχώρου, συγγενή της οικογένειας Παπαζαχαρία στο Λιτόχωρο.

23.11.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget