Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τράπεζες: Ερχεται νέα δραστική μείωση καταστημάτων και προσωπικού το 2022

Το 2020 μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου αποχώρησαν συνολικά περισσότεροι από 4.500 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανόμενων και των υπαλλήλων που μετακινήθηκαν στις θυγατρικές εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) των τραπεζών

Πηγή: AP Images


Περαιτέρω μείωση καταστημάτων και προσωπικού αναμένεται το 2022 για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι σχεδιασμοί προβλέπουν ο αριθμός εργαζομένων σε κάθε μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να πέσει στα 6.000 άτομα -κάτι που το έχει ήδη πετύχει με το τελευταίο πρόγραμμα εθελούσιας η Αlpha Bank- ενώ σε ό,τι αφορά τα καταστήματα τα επιχειρησιακά σχέδια προβλέπουν 300 για το δίκτυο κάθε τράπεζας, κάτι που έχει ήδη πετύχει η Eurobank.Σήμερα, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν δίκτυο 1.500 καταστημάτων και απασχολούν περί τα 29.000 άτομα.

Το 2020 μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου αποχώρησαν συνολικά περισσότεροι από 4.500 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανόμενων και των υπαλλήλων που μετακινήθηκαν στις θυγατρικές εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) των τραπεζών, όπως doValue και Cepal.

Το τελευταίο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για φέτος θα είναι αυτό της Πειραιώς που ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και αφορά περίπου 200 εργαζόμενους κεντρικών μονάδων που πρόκειται να αποσχιστούν και καταστημάτων της περιφέρειας. Η πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης ομάδας έχει ήδη συμφωνήσει και ετοιμάζεται να αποχωρήσει και η διοίκηση προσδοκά να «πιάσει» τον στόχο των 350-400 ατόμων.


Σύμφωνα με όσα είπε ο Χρήστος Μεγάλου στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 9μήνου, τα καταστήματα είναι πλέον 414, καθώς μειώθηκαν κατά 110 και στόχος είναι μειωθούν περαιτέρω στα 318. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό θα μειωθεί στα 7.500 άτομα έναντι 9.400.

Με δεδομένο ότι η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής για τη ψηφιακή μετάβαση στο τραπεζικό σύστημα και οι συναλλαγές μέσω e-banking και mobile banking έχουν εκτιναχθεί, τα καταστήματα «απελευθερώνονται» από μια σειρά συναλλαγών που γίνονται πλέον αυτοματοποιημένα και δίνουν πλέον μεγαλύτερο βάρος στο συμβουλευτικό ρόλο. Αυτό θα αποτυπωθεί και στην απασχόληση και ήδη, όπως παραδέχονται τραπεζικά στελέχη, οι πλέον περιζήτητοι στην αγορά εργασίας είναι οι πληροφορικάριοι.

Σαφώς βέβαια οι οποίες προσλήψεις υπολείπονται κατά πολύ των αποχωρήσεων και εκτιμάται ότι την περίοδο 2022-2023 θα αποχωρήσουν περί τους 3.000 τραπεζοϋπαλλήλους με τα μέγιστα ποσά αποζημίωσης (με μπόνους) να διαμορφώνονται μεταξύ 150.000-200.000 ευρώ, ενώ λαμβάνονται πρόνοιες για τους άνω των 50-55 ετών που πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση.

 


Ημερησία 

22.11.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget