Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ενεργειακός “Μεσαίωνας” για πολλές δεκαετίες! Bloomberg: Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση είναι η πρώτη από πολλές


Αποκάλυψη που σοκάρει: «Τι σημαίνει μια παγκόσμια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια; Ενεργειακές κρίσεις, ελλείψεις φυσικού αερίου»


Μαύρα τα μαντάτα από το Bloomberg News. Αν νομίζετε πως θα την σκαπουλάρουμε εύκολα με την ενεργειακή κρίση γελιέστε, αλλά το σημαντικόερο είναι πως κι αυτή να παρέλθει έπεται συνέχεια!! "Τι σημαίνει παγκόσμια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια; Ενεργειακές κρίσεις, ελλείψεις φυσικού αερίου" προειδοποιεί το Bloomberg News και τονίζει:


Οι επόμενες αρκετές δεκαετίες θα μπορούσαν να δουν περισσότερες περιόδους ενεργειακού πληθωρισμού, ελλείψεις καυσίμων και χαμένη οικονομική ανάπτυξη καθώς οι προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας παραμένουν ευάλωτες σε κραδασμούς ... Ο κόσμος ζει την πρώτη μεγάλη ενεργειακή κρίση της μετάβασης καθαρού ρεύματος ... Ε δεν θα είναι η τελευταίοα ... Ταυτόχρονα, δύο άλλες πηγές ενέργειας - αέρας και νερό - είχαν ασυνήθιστα χαμηλή παραγωγή, χάρη στις απροσδόκητα χαμηλότερες ταχύτητες ανέμου και τις χαμηλές βροχοπτώσεις σε περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας. Με άλλα λόγια: Μια τεταμένη παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου προκάλεσε την αύξηση του ρεκόρ στην Ευρώπη για τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας-και η μετάβαση την ενίσχυσε. ...Οι πλουσιότερες οικονομίες υποβάλλονται επίσης σε μια από τις πιο φιλόδοξες αναθεωρήσεις των συστημάτων ισχύος τους από την αρχή της ηλεκτρικής εποχής - χωρίς εύκολο τρόπο αποθήκευσης της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. ... Ο Jeff Currie, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας βασικών προϊόντων στην Goldman Sachs Group Inc., επισημαίνει την υποεπένδυση σε ορυκτά καύσιμα ως μεγάλο μέρος του προβλήματος. «Σε πολλά μέρη του κόσμου, έχετε υπερπληρώσει τον άνεμο, έχετε ποντάρει υπερβολικά στον ήλιο», δήλωσε ο Currie σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. «Η νέα οικονομία είναι υπερ-επενδυμένη και η παλιά οικονομία θα λιμοκτονήσει». ...

Η παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε στα ύψη την τελευταία δεκαετία. Αλλά και οι δύο ανανεώσιμες πηγές είναι διαβόητα ευμετάβλητες - διατίθενται μερικές φορές και όχι σε άλλες. Και η ηλεκτρική ενέργεια, σε αντίθεση με το φυσικό αέριο ή τον άνθρακα, είναι δύσκολο να αποθηκευτεί σε σημαντικές ποσότητες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί στο ηλεκτρικό δίκτυο, η προσφορά και η ζήτηση πρέπει να είναι συνεχώς, απόλυτα ισορροπημένη. Απορρίψτε αυτήν την ισορροπία, και το σκοτάδι προκύπτει. Μέχρι στιγμής, οι μονάδες φυσικού αερίου έχουν λειτουργήσει ως το σταθερό εφεδρικό που χρειάζονται η αιολική και η ηλιακή ενέργεια. Αυτή η αλληλεξάρτηση λειτουργεί καλά, αρκεί οι τιμές του φυσικού αερίου να μην περνούν από την κορυφή.


ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
9.10.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget