Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ταμείο Ανάκαμψης με… «μνημονιακούς όρους»!

Οι Βρυξέλλες πάνε πίσω την εκταμίευση της πρώτης δόσης επικαλούμενες... προαπαιτούμενα

Με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να εκταμιευθεί η πρώτη δόση, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφού φαίνεται πως η χώρα μας δεν είναι έτοιμη να υποβάλει το σχετικό αίτημα για την εκταμίευση των πόρων.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, γίνονται σχετικές διαρροές, μέσω των οποίων οι Βρυξέλλες επιχειρούν να βγάλουν από πάνω τους κάθε κατηγορία για καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης και διά της πλαγίας να «καρφώσουν» τον αρμόδιο υπουργό στην Ελλάδα, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες σε κάποια από τα 15 προαπαιτούμενα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης. Μάλιστα, αυτές οι διαρροές προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς έρχονται λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη ότι έχουν εκπληρωθεί και τα 15 προαπαιτούμενα και η αίτηση για την αποδέσμευση των 3,5 δισ. θα υποβληθεί μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου η εκταμίευση να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2022.

Αποκαλύπτεται πως για μία ακόμη φορά η Ευρώπη λειτουργεί με «μνημονιακούς όρους», αφού (όσο και αν η κυβέρνηση δείχνει πως τα έχει όλα καλώς καμωμένα) θα ακολουθηθεί σκληρός έλεγχος και μάλιστα, σε περίπτωση που υπάρχουν εκκρεμότητες, θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα εκταμίευσης της δόσης μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Πρόκειται στην ουσία για ένα διαφορετικού τύπου μνημόνιο, στο οποίο έχει ήδη μπει η Ελλάδα, καθώς οι μεταρρυθμίσεις-προαπαιτούμενα θυμίζουν τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ -με τον οποίο η χώρα μας είχε συνάψει συμφωνία για να μη φανεί τότε ότι τις ζήτησαν οι δανειστές- και πλέον ακολουθούνται οι «εισηγήσεις» της επιτροπής Πισσαρίδη που υποβλήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Οι διαρροές, πάντως, για να δικαιολογήσουν τις καθυστερήσεις, σημειώνουν πως από την ημέρα υποβολής της αίτησης από την κάθε χώρα θα απαιτηθούν σχεδόν 3 μήνες έως την τελική έγκριση της Κομισιόν, αφού θα πρέπει να περάσει από δύο διαφορετικές επιτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται πως μεταξύ των 15 προαπαιτούμενων είναι το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων, το οποίο αποτελεί και την «ταφόπλακα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την εφαρμογή του ελαστικού 8ώρου, την έναρξη του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», τον διαγωνισμό για τη δημιουργία 13 ξεχωριστών περιφερειακών κέντρων επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας σε ολόκληρη τη χώρα και την πρόσκληση προς τις εμπορικές τράπεζες για σύναψη συμβάσεων δανειακής διευκόλυνσης για δάνεια που θα εκταμιεύονται προς τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο η Ελλάδα έλαβε 4 δισ. ευρώ, υπό μορφή προκαταβολής ύψους 13% από τα κονδύλια που αναλογούν στη χώρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.


NEWSBREAK
14.10.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget