Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ν. Παπαθανάσης: Ερχεται ο νέος αναπτυξιακός - Τι αλλάζει στα βιομηχανικά πάρκα


 «Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί σε μία συχνότητα, τη συχνότητα της στήριξης της επιχειρηματικότητας, διότι καταλαβαίνει πως μέσα από την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη θα περισσέψουν τα χρήματα και ο πλούτος που θα μπορέσει να μοιραστεί στους συμπολίτες μας που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σήμερα κατά την διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διακυβέρνηση το 2019, έχουν περάσει περίπου 200 σχέδια νόμου που έγιναν νόμοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν κατ΄ ουσίαν αναπτυξιακό χαρακτήρα, και κυρίως, είχαν στόχο να μειώσουν και να εξαφανίσουν όσο είναι δυνατόν την γραφειοκρατία. Διότι κάθε διάταξη νόμου που επισπεύδει και απλοποιεί διαδικασίες, είναι και μία νίκη και μία επιτάχυνση σε ό,τι έχει σχέση με την ανάπτυξη της πατρίδας μας».

Αναφερόμενος ο Νίκος Παπαθανάσης στις επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο καιρό, στάθηκε ιδιαίτερα στην απασχόληση των νέων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε 100 άτομα, τα οποία προσλαμβάνονται από τεχνολογικούς πρωταθλητές, περίπου τα 20 άτομα είναι κυρίως νέοι Έλληνες και Ελληνίδες, που είχαν φύγει κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα επιλέγουν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας, διότι οι δουλειές που τους προσφέρουν, έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτές στο εξωτερικό. Δεν είναι ο μισθός, αλλά είναι το επίπεδο της εργασίας που θέλουν να πάρουν πίσω στην πατρίδα τους και να επιστρέψουν. Επομένως έχουμε μία αναστροφή του brain drain και κυρίως έχουμε ένα μήνυμα προς το εξωτερικό, ότι όταν εταιρείες έρχονται και επενδύουν στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι κάτι αλλάζει».

Οπως εξήγησε ο Νίκος Παπαθανάσης, «όταν εταιρίες έρχονται και επενδύουν στην Ελλάδα, σημαίνει ότι πραγματοποιείται μία σημαντική αλλαγή και στέλνει ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι η χώρα μας γίνεται φιλική στην επιχειρηματικότητα και επιτέλους καταλαβαίνουμε πως πρέπει να παραχθεί πλούτος, για να μπορέσουμε να τον μοιράσουμε στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες».

Ερχεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε ότι «ο νέος αναπτυξιακός νόμος που έρχεται για διαβούλευση, αλλά και ο νόμος περί δίκαιης, αναπτυξιακής μετάβασης, έρχονται μπροστά από το χρόνο που θα εφαρμοστούν, διότι θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2022», προσθέτοντας ότι «σχεδιάζουμε πολύ επιθετικά για το μέλλον και κυρίως αυτό το οποίο σχεδιάζουμε, είναι να δώσουμε κίνητρα, διευκολύνσεις και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών στις επιχειρήσεις και στις επενδύσεις».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να αναβαθμίσουμε τελείως τη σχέση πολιτείας - πολίτη, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει στο παρελθόν» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να εμπιστευτούμε την ιδιωτική οικονομία, θέλουμε να εμπιστευτούμε τους εξειδικευμένους και πιστοποιημένους φορείς, όπως είναι οι ορκωτοί ελεγκτές, το Οικονομικό Επιμελητήριο και το Τεχνικό Επιμελητήριο, να δημιουργήσουμε δηλαδή μία ζώνη μεταξύ πολιτείας και επενδυτή, έτσι ώστε ο επενδυτής να μην έχει καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων του».

Ακόμη, ο Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα βιομηχανικά πάρκα, λέγοντας ότι «τα εντάσσουμε στις στρατηγικές επενδύσεις, διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να ενισχύσουμε τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, για αυτό και τα χρηματοδοτούμε. Επομένως, είναι μία δραστηριότητα για την ενίσχυση της βιομηχανίας και την εγκατάσταση, διότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν βιομηχανικές περιοχές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ -IMERISIA.COM

24.10.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget