Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ενεργειακή κρίση! Έρχεται “βαρυχειμωνιά” στις τσέπες των Ευρωπαίων-Ακριβότερο του πετρελαίου το φυσικό αέριο!

Σπάνε τα ρεκόρ και τα...νεύρα των κατανωλωτών


Γράφαμε και προ ημερών για την επικείμενη ενεργειακή κρίση που είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει η Ευρώπη με σοβαρές ελλείψεις φυσικού αερίου αυτό το χειμώνα


Η κατάσταση φαίνεται πως χειροτερεύει καθώς λόγω των λιγοστών αποθεμάτων στις εγκαταστάσεις του UGS, το φυσικό αέριο στην Ευρώπη έχει γίνει μιαμιση φορά ακριβότερο από το πετρέλαιο.
Πρωτοφανές αλλά αληθές: Το φυσικό αέριο έχει ξεπεράσει το πετρέλαιο σε αξία.

Αυτό αναφέρθηκε από τον διευθυντή των Φυσικών Πόρων και Εμπορευμάτων της Fitch, Ντμίτρι Μαριντσένκο στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το κόστος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Οκτωβρίου για τα καύσιμα σύμφωνα με τον ολλανδικό δείκτη TTF, τον πιο ρευστό ευρωπαϊκό κόμβο, έσπασε ένα άλλο ρεκόρ: κατά τη συνεδρίαση στις 7 Σεπτεμβρίου, έφτασε τα 660 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα, ή περίπου 110 δολάρια ανά βαρέλι ισοδυνάμου πετρελαίου. Ταυτόχρονα, η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Νοεμβρίου για το αργό πετρέλαιο Brent έχει πλέον μειωθεί στα 72 δολάρια το βαρέλι. Έτσι, οι τιμές του φυσικού αερίου ξεπέρασαν τις τιμές του πετρελαίου κατά 1,5 φορές.“Ο κύριος λόγος είναι τα χαμηλά αποθέματα φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου λόγω του κρύου χειμώνα πριν από ένα χρόνο και του ζεστού καλοκαιριού. Τώρα υπάρχουν 10-15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα λιγότερο φυσικό αέριο στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις αποθήκευσης από ό, τι θα έπρεπε για μια άνετη χειμερινή περίοδο. Αυτό υπερβαίνει, αν κρίνουμε έμμεσα, την απροθυμία της Gazprom να αυξήσει σημαντικά την έγχυση αερίου σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης ή να αυξήσει τις πωλήσεις στην επιτόπια αγορά την παραμονή της έναρξης του Nord Stream 2”, εξήγησε ο Marinchenko για την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Ο εμπειρογνώμονας είπε επίσης ότι λόγω της επίδρασης του καιρικού παράγοντα, του υψηλότερου κόστους μεταφοράς και αποθήκευσης και της απουσίας ενός σταθεροποιητικού παράγοντα όπως ο ΟΠΕΚ +, το φυσικό αέριο είναι ένα ακόμη πιο ασταθές προϊόν από το πετρέλαιο."Πέρυσι οι τιμές ήταν σε χαμηλά-ρεκόρ, τώρα είναι υψηλά-ρεκόρ. Είναι λάθος να αναμένεται ότι θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα ρεκόρ. Επιπλέον, τέτοιες υψηλές τιμές μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας", δήλωσε ο Marinchenko.

Οι τιμές του φυσικού αερίου σημειώνουν ιστορικά ρεκόρ για αρκετές ημέρες στη σειρά. Έτσι, την 1η Σεπτεμβρίου, το κόστος του φυσικού αερίου έφτασε τα $ 600 ανά χίλια κυβικά μέτρα .ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
8.9.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget