Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ο Όλυμπος στο Προσκήνιο με Διεθνή Προβολή


Διεθνής Εβδομάδα Εθελοντικής Κατασκευής και Συντήρησης Ποδηλατικών Μονοπατιών στον Όλυμπο

Αφιερωμένη στον Όλυμπο είναι η διεθνής εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατοδρόμων και εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Για το λόγο αυτό η Αντιπεριφέρεια Πιερίας συνεπικουρούμενη από το Δήμο Δίου Ολύμπου τον Πρόεδρο του ΕΛΠΟΤΑ και τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας Η.Τσιτλακίδη ενημέρωσε για τις δράσεις.
Η οικοδέσποινα Σοφία Μαυρίδου είπε:
Η διεθνής εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών στον Όλυμπο είναι μία ακόμα στοχευμένη δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφιερωμένη στον Όλυμπο. Το Παγκόσμιο αυτό Μνημείο φύσης και πολιτισμού με σκοπό την προβολή και προώθηση των δραστηριοτήτων ποδηλασίας και των εμπειριών που θα αποκομίσει ο επισκέπτης στο βουνό των Θεών.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο ολοκληρωμένο στρατηγικό πρόγραμμα Τουριστικής προβολής του Ολύμπου, που έχει τοποθετήσει ο Περιφερειάρχης μας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου ο Όλυμπος να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν το brand name της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως γνωρίζετε ο ποδηλατικός τουρισμός αποτελεί παγκοσμίως μία τάση με τεράστια δυναμική.
Συγκεκριμένα, οι προορισμοί ορεινής ποδηλασίας θα απολαμβάνουν ιδιαίτερης προτίμησης από το κοινό που ταξιδεύει για τον ποδηλατικό τουρισμό, με τα ποδηλατικά μονοπάτια να είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη αντίστοιχων προορισμών. Η οργάνωση και εκτέλεση της εβδομάδας εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών απαιτεί προσπάθεια και στήριξη από όλους μας. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο, ώστε η ευρύτερη περιοχή της Πιερίας να αναπτυχθεί ως ένας σπουδαίος προορισμός ορεινής ποδηλασίας όπως εξάλλου έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει. Η ανάπτυξη του εναλλακτικού θεματικού τουρισμού στον Όλυμπο αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους τόσο της Περιφέρειας μας όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και σ’ αυτό στοχεύουμε συνεχώς. Μέσω της προώθησης του ορεινού ποδηλατικού τουρισμού αυτή την φορά, αξιοποιούμε το μοναδικό φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας, συνδέοντας και συνθέτοντας μια δυνατή ταυτότητα της Πιερίας.

Παράλληλα, μέσα από τον Όλυμπο που αποτελεί μία Παγκόσμια αναφορά για ένα πολύ σημαντικό brand name επιδιώκουμε να αναδείξουμε όχι μόνο το μυθικό βουνό των 12 θεών αλλά συνολικά της περιοχή της Πιερίας. Αυτό που επιθυμούμε είναι ο Όλυμπος να αποτελεί έναν από τους πόλους έλξης του Πιερικού Τουρισμού και της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Θέλουμε έναν Όλυμπο επισκέψιμο με όλο το σύνολο των δράσεων τόσο για την προστασία του αλλά και των επισκεπτών καθώς και τη διευκόλυνσή τους. Είναι πλέον πλήρως αποδεκτό η πολλαπλότητα των συνδετικών πλεονεκτημάτων που έχει ο Όλυμπος για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων.

Στην διεθνή εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών που θα λάβει χώρα από τις 18-25 Σεπτεμβρίου στον Όλυμπο, συμμετέχουν εθελοντές από τις χώρες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Κροατίας, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και άλλων χωρών. Παράλληλα, έχουμε προσκαλέσει ποδηλάτες εθελοντές από Συλλόγους και Φορείς Εναλλακτικού Τουρισμού.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη του Τουρισμού της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Νάνο, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο που εκπροσωπείται εδώ από τον Αντιδήμαρχο Καραλή Γεώργιο για την συνεργασία, με στόχο πάντα την προώθηση και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Καραλής Γεώργιος Αντιδήμαρχος Δίου-ΟλύμπουΟι πρώτες δράσεις που θέσαμε ως στόχο σε συνεργασία με την Π.Ε. Πιερίας, την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για τον τουρισμό. Και αυτό γιατί; Γιατί ο Όλυμπος αποτελεί την απόλυτη Τουριστική ταυτότητα εναλλακτικού τουρισμού όχι μόνο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Αποτελεί ουσιαστικά την ναυαρχίδα του εναλλακτικού τουρισμού της χώρας μας. Χαρακτηριστικές μορφές τουρισμού τις οποίες μπορεί να βιώσει κάποιος στον Όλυμπο είναι ο φυσιολατρικός, ο περιπατητικός, ο ποδηλατικός αλλά και ο τουρισμός ευεξίας. Όλες αυτές οι μορφές τουρισμού αναδεικνύονται μέσα από την στρατηγική προβολή του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της Π.Ε. Πιερίας. Μάλιστα, στην ψηφιακή καμπάνια Advice Destination, ένας θεϊκός προορισμός, η οποία βραβεύτηκε με τα ειδικά βραβεία Τουρισμού, η ορεινή ποδηλασία συμπεριλήφθηκε και αναδείχθηκε ως μία εμπειρία η οποία μπορεί να ζήσει ο κάθε επισκέπτης τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Έτσι, λοιπόν πλέον ενημερώνουμε το αγοραστικό κοινό, δηλαδή τους εν δυνάμει επισκέπτες του Δήμου μας, ότι έχουν μια επιπλέον επιλογή, αυτή της ορεινής ποδηλασίας και μάλιστα στον Όλυμπο, αυτό το μυθικό βουνό το παγκοσμίως γνωστό. Επίσης, όλο αυτό το θέμα με τον ποδηλατικό τουρισμό το έχουν αγκαλιάσει οι τουριστικοί επαγγελματίες της περιοχής, τουριστικές επιχειρήσεις από όλη την Πιερία, πλέον αποκτούνε πιστοποιημένες υποδομές για τη φιλοξενία επισκεπτών που ασχολούνται με την ποδηλασία. Έτσι, λοιπόν, όλο και περισσότερα καταλύματα γίνονται φιλικά στην υποδοχή ταξιδιωτών με ποδήλατα.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι ένας από τους πρώτους στόχους που έθεσε ο Δήμος μας ήταν η ανάδειξη της ορεινής ποδηλασίας στο πλαίσιο ενίσχυσης του θετικού περιβαλλοντικού προφίλ της περιοχής μας. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και η συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών και των εγκαταστάσεων ώστε οι επισκέπτες να βιώνουν μια ασφαλή και ολοκληρωμένη εμπειρία σε όλο τον Δήμο τόσο σε ορεινές όσο και σε θαλάσσιες περιοχές. Παράλληλα, πρόθεσή μας αποτελεί και η ευαισθητοποίηση των Δημοτών κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα των νέων προκειμένου να στραφούν στην ποδηλασία και να αναβαθμίσουν έτσι την καθημερινότητα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Συνεπώς, ως Δημοτική Αρχή θέλουμε το ποδήλατο να αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης που θα χρησιμοποιούν τόσο οι Δημότες όσο και οι επισκέπτες του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ευχαριστώ πολύ!!
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Η. Τσιτλακίδης είπε:Πραγματικά είναι μεγάλη χαρά αυτή η δράση, έχουμε πει κατά καιρούς ότι εκτός από τη σπουδαιότητα του τουρισμού για την τοπική οικονομία και απασχόληση , αυτό το οποίο θα πρέπει να επιδιώξουμε όλα τα επόμενα χρόνια είναι να χρησιμοποιήσουμε με ή χωρίς εισαγωγικά με την καλή έννοια τον Όλυμπο ώστε η περιοχή μας να αποκτήσει την αναγνωρισιμότητα. Ο Όλυμπος δηλαδή είναι το διαβατήριο για την αναγνωρισιμότητα στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι. Ο ορεινός ποδηλατικός τουρισμός είναι μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που μπορεί να μας φέρει εκτός τουριστικής περιόδου, αυτό που επιδιώκουμε όλοι μας , μπορεί να μας φέρει επισκέπτες στην περιοχή. Άρα, όλο αυτό το πακέτο μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την ενσωμάτωση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με όλα αυτά τα συνεπαγόμενα οφέλη που μπορεί να έχει για τον τουρισμό της περιοχής μας. Χαιρετίζουμε τη συγκεκριμένη δραστηριοποίηση και θα είμαστε όλοι μαζί για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Ευχαριστώ πολύ!!
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος ΝάνοςΘέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο, τον κ. Γεροβασίλη, την κ. Μυλωνά που σε όλη αυτή την διαδικασία μας βοήθησε πολύ, με τον πρόεδρο και τον Αντιδήμαρχο κ. Καραλή. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, την κ. Μαυρίδου γιατί ξέρετε στον τουρισμό μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη.

Όταν μιλάμε για προορισμούς ορεινής ποδηλασίας μιλάμε για 3 πράγματα:
Μονοπάτια
Υπηρεσίες
Ταυτότητα του προορισμού

Προφανώς εδώ μιλάμε για μία πολύ ισχυρή ταυτότητα, οπότε εμείς στοχεύουμε στα μονοπάτια που αποτελούν βασικό στοιχείο για να αναπτυχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός γιατί στην Ελλάδα, γιατί έχουμε τις καιρικές συνθήκες, προφανώς την εποχικότητα, έχουμε πολύ ωραία γαστρονομία, έχουμε ιστορία, κυρίως έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό και εμπειρίες που μπορούν να προστεθούν στους τουρίστες για να συμπληρωθεί μ’ αυτό τον τρόπο όλο το πακέτο. Έτσι, ξεκίνησε και η δράση, η Aegean Trails είναι ένας μικρός οργανισμός, μία πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε από Γερμανούς και Ιταλούς οι οποίοι είδαν πως στην Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί αυτού του είδους ο τουρισμός.

Ξεκίνησαν λοιπόν, οι εβδομάδες συλλογικής κατασκευής και συντήρησης μονοπατιών από το 2017 και 2018 στα Δωδεκάνησα όπου γίνανε τα πρώτα μονοπάτια , έγινε σηματοδότηση κάποιων μονοπατιών ώστε σήμερα τα Δωδεκάνησα να έχουν ξεκινήσει και αυτά με τη σειρά τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Αργότερα, είχαμε στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας μία πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη του Τουρισμού του κ. Αλέξανδρου Νάνου, ο οποίος με τη σειρά του αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία. Οι λόγοι που επιλέγουμε την Κ. Μακεδονία, εκτός όλων των άλλων παραγόντων είναι ότι έχει τον Όλυμπο που είναι ένα παγκόσμιο brand, γιατί υπάρχει ο φανταστικός βουνού και θάλασσας, δεν είναι εύκολο να το συναντήσεις στην Ελλάδα, ότι υπάρχει το αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης με ένα αεροδρόμιο ανακαινισμένο που δέχεται πολλούς τουρίστες από τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης που αγαπάνε αυτή τη δραστηριότητα. Επίσης, το ότι είναι πολύ μικρές οι αποστάσεις ανάμεσα στην Περιφέρεια.

Έγινε λοιπόν, το 2019 στο Περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης το 3ο week , το 4ο θα γίνει στον Όλυμπο την επόμενη εβδομάδα και έγινε σηματοδότηση, καθαρισμός που εμπλέχτηκαν φορείς και ιδιώτες . (video)

Ερχόμαστε πλέον στο 2021 στον Όλυμπο στο μεγαλύτερο ορεινό brand παγκοσμίως που υποστηρίζει με την ιστορία του και την μυθολογία του και άλλες παραμέτρους για τους τουρίστες . Πριν 2 χρόνια 18 δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα περιοδικά σχετικά με την ορεινή ποδηλασία από όλο τον κόσμο, πραγματικά ενθουσιάστηκαν κυρίως από όλες τις άλλες παραμέτρους όπως είναι η διαμονή, η φύση και πάνω απ’ όλα ενθουσιάστηκαν με το γεγονός ότι βρισκόταν στον ίδιο τον Όλυμπο.

Αρχικά να πούμε ότι η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε ιδιαίτερα , τον Αντιδήμαρχο Δίου – Ολύμπου Καραλή Γεώργιο , ο οποίος χαιρετήσει μετά ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής αλλά και ως Πρόεδρος ΕΛΠΟΤΑ , και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλής Τσιτλακίδης.

17.9.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget