Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αυτές είναι οι συνήθειες που θα μας χαρίσουν χρόνια σύμφωνα με νέα έρευνα
Σε μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard 123.000 άνθρωποι απάντησαν στις ερωτήσεις των ερευνητών, προκειμένου να καταλήξουν στο αν συγκεκριμένες συνήθειες επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής και μπορούν να σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο.

Στα αποτελέσματα φάνηκε πως αν ακολουθείς υγιεινή διατροφή, ελέγχεις το βάρος σου, κάνεις συχνά γυμναστική, πίνεις αλκοόλ με μέτρο και δεν καπνίζεις – ακολουθείς δηλαδή υγιεινές συνήθειες – είναι πιο πιθανό να ζήσεις περισσότερο.

Οι γυναίκες που είχαν όλες αυτές τις συνήθειες, είδαν το προσδόκιμο ζωής τους να αυξάνεται κατά 14 χρόνια, ενώ αυτό των ανδρών αυξήθηκε κατά 12 χρόνια.

Τα στατιστικά επίσης δείχνουν πως όσοι έχουν πιο υγιή τρόπο ζωής, ήταν σημαντικά λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακές ασθένειες και καρκίνο: οι ασθένειες της καρδιάς ήταν 82% λιγότερο πιθανές, ενώ ο καρκίνος 65%.

Οι επιστήμονες κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν προκαλούν και καμία φοβερή έκπληξη, οπότε δήλωσαν ότι ήθελαν να υπογραμμίσουν το μέγεθος στο οποίο οι υγιεινές συνήθειες μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή των ανθρώπων.

 

govastileto.gr 
10.9.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget