Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σάλος με την απασχόληση παιδιών, η απάντηση του υπουργείου Εργασίας


Έντονη αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Εργασίας και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες, παιδιών μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.
Ωστόσο σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για θέσεις Μαθητείας και πρακτικής άσκησης και όχι για εκμετάλλευση και φθηνή εργασία που αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.
" O ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του άφησε εγκλωβισμένα στα ιδρύματα παιδιά από την εφηβεία ως τα 30 τους. Δική μας προτεραιότητα είναι η αποιδρυματοποίηση των παιδιών και η ένταξή τους στην κοινωνία και τον παραγωγικό ιστό" σημειώνει το υπουργείο Εργασίας. Τονίζοντας ότι σχεδιάζονται προγράμματα μαθητείας για τους εφήβους 16-18 ετών ώστε να ενταχτούν ομαλά στον χώρο εργασίας που επιθυμούν." Θα είναι προγράμματα πληρωμένης μαθητείας στα οποία θα μπορούν τους καλοκαιρινούς μήνες (άρα δεν υπάρχει θέμα ότι δεν πάνε σχολείο) να απασχολούνται και να εκπαιδεύονται.


Όσα λοιπόν ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν προώθηση παιδικής εργασίας είναι fake news. Για την εργασία ανηλίκων υπάρχει αυστηρότατο νομικό πλαίσιο που αυτή η κυβέρνηση το σέβεται απολύτως".
Να σημειωθεί δε ότι πρόκειται για εθελοντική μαθητεία για όσες όσους θέλουν να δουν στην πράξη το επάγγελμα." Σε αυτή την ηλικία προτεραιότητα έχει η γνώση και η ενημέρωση. Ειδικά για παιδιά που εκ των πραγμάτων έχουν λίγες ευκαιρίες. Ας μην τις κάνουμε λιγότερες περιορίζοντας τους ορίζοντες".

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι έφηβοι 16-18 ετών που ζουν σε ιδρύματα δεν απορροφούνται από τους θεσμούς υιοθεσίας και αναδοχής. Η δημιουργία προγραμμάτων για την ένταξή τους στην κοινωνία και τον παραγωγικό ιστό είναι απαραίτητη." Γι αυτό για τα παιδιά της ηλικίας αυτής καταρτίζουμε προγράμματα μαθητείας ώστε να ενταχθούν ομαλά στο χώρο εργασίας που επιθυμούν. Ο στόχος μας είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, όπως λέμε από την αρχή.
Υπάρχει ήδη νομικό πλαίσιο αυστηρό το οποίο, ορίζει επακριβώς τη μερική απασχόληση ανηλίκων. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να το σεβαστούν. Η δε Πολιτεία με αυτή την κυβέρνηση το σέβεται απολύτως.
Πίσω λοιπόν από την κακεντρεχή αντιπολίτευση και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η ενόχλησή τους διότι η κοινωνική πολιτική τους ήταν αναχρονιστική και εμείς την εκσυγχρονίζουμε. Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτής της ηλικίας, για τα οποία στο παρελθόν δεν έκανε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, να σχεδιάσουν τη ζωή τους αποκτώντας θέσεις εργασίας και εργασιακή προοπτική".

Να σημειωθεί ότι υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση 38839/838 της 29/8/2017 που έχουν συνυπογράψει οι κ. Φωτίου και κ. Χουλιαράκης, στο άρθρο 4 παρ. 1θ, που αναγράφεται στην Εισηγητική Έκθεση Κοινωνικών Υπηρεσιών Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων ή Ιδρυμάτων Αγωγής ή Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων ή Δικαστηρίων Ανηλίκων ή Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων ή αρμοδίων Φορέων του Υπουργείου Υγείας ή των Νομαρχιών ή Δήμων ή άλλου αρμόδιου Φορέα Κοινωνικής Παρέμβασης ή του "Χαμόγελο του παιδιού" ή των Χωριών SOS ή άλλων ομόλογων Φορέων, ότι το άτομο που βρίσκεται σε ειδικές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και προτείνεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ.


Να σημειωθεί ότι υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση 38839/838 της 29/8/2017 που έχουν συνυπογράψει οι κ. Φωτίου και κ. Χουλιαράκης, στο άρθρο 4 παρ. 1θ, που αναγράφεται στην Εισηγητική Έκθεση Κοινωνικών Υπηρεσιών Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων ή Ιδρυμάτων Αγωγής ή Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων ή Δικαστηρίων Ανηλίκων ή Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων ή αρμοδίων Φορέων του Υπουργείου Υγείας ή των Νομαρχιών ή Δήμων ή άλλου αρμόδιου Φορέα Κοινωνικής Παρέμβασης ή του "Χαμόγελο του παιδιού" ή των Χωριών SOS ή άλλων ομόλογων Φορέων, ότι το άτομο που βρίσκεται σε ειδικές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και προτείνεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ.dikaiologitika news
10.9.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget