Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Οι τράπεζες και η τηλεφωνική αναζήτηση των οικονομικών στοιχείων των αγροτών


Πάω το πρωί στο γραφείο µε την καλύτερη διάθεση.Γιώργος ΠαπαδημητρίουAgronews


Φοροτεχνικός - Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. (Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων) Νομού Καρδίτσας
Νωρίς νωρίς, ανοίγω στόρια, υπολογιστές, εκτυπωτές, φτιάχνω καφέ, φρεσκάρω το νερό στο ποτήρι, βάζω την απαραίτητη µουσική κι ετοιµάζοµαι να διαβάσω µερικές ειδήσεις στα πεταχτά, να ελέγξω τι νέο οικονοµικο-πολιτικού περιεχοµένου υπάρχει, πριν αρχίσω να ασχολούµαι µε τις δουλειές που έχω προγραµµατίσει για την ηµέρα.


Χτυπάει τηλέφωνο. Το σταθερό. Κοιτάω την ώρα, 08:03. Λέω «δεν απαντώ, δεν θα χαλαστώ πρωί πρωί, η συναλλαγή του γραφείου ξεκινά στις 09:00». ∆εν ξέρω ποιος είναι κι ούτε µε νοιάζει, όµως όποιος καλεί, επιµένει, επιµένει κι εγώ τον γράφω.

Αφού έχει καλέσει 12 φορές στο σταθερό, ξάφνου χτυπά το κινητό, κοιτάω ίδιο το νούµερο. Η ηρεµία µου έχει φύγει, δεν µπορώ να συγκεντρωθώ και να διαβάσω… το τηλέφωνο επιµένει. Ε, τελικά αποφασίσω να απαντήσω..

-Παρακαλώ.

-Καληµέρα.

-Αµ δε το βλέπω, τι θέλετε;

-Είµαι από την τράπεζα…. κι έχω εδώ τον πελάτη σας ………. και χρειάζοµαι να µου στείλετε…….

-ΣΤΟΠ! Από που είπατε ότι παίρνετε;

-Από την τράπεζα………

-Έχετε προσέξει ότι καλείτε στο κινητό;

-Ναι, και;

-Και πως θα σου στείλω κυρία µου αυτά που µου ζητάς;

--∆εν είστε στο γραφείο;

Συγνώµη, έπρεπε να πάω και δεν το ήξερα; ∆εν θα το ξανακάνω. (ειρωνικός εγώ).

-Πότε θα πάτε;;;; (η κυρία µιλάµε Θεάρα, δε µασάει).

-Κυρία µου πάτε καθόλου καλά; Όποτε γουστάρω θα πάω, λογαριασµό θα σας δώσω;

-Χρειάζοµαι για τον πελάτη σας κ. ………….., το εκκαθαριστικό του και το Ε1 του 2019, καθώς και το Ε9, γιατί θέλουµε να ανανεώσουµε το λογαριασµό του.

-Είναι ο ίδιος εκεί; Μπορείτε να µου τον δώσετε;

-Όχι είναι η κόρη του (σσ. 22 χρόνια πελάτης, δεν έχω γνωρίσει κανένα από τα παιδιά του, αν µάλιστα µε ρώταγε κάποιος µπορεί να του έλεγα ότι δεν έχει παιδιά).

-Κυρία µου ξέρετε ότι δεν µπορώ να στείλω απολύτως τίποτα. Εσείς τόσα χρόνια στην τράπεζα, πόσες φορές στείλατε στοιχεία, καρτέλες και λογαριασµούς σε άσχετα email;

-Κοιτάξτε κ. Παπαδηµητρίου, είµαστε εδώ για να εξυπηρετήσουµε τον πελάτη, αν δεν θέλετε, να της το µεταφέρω.

-Να της µεταφέρετε ότι εγώ έχω πελάτη τον πατέρα της, ότι την ίδια ούτε καν τη γνωρίζω, ότι ο πατέρας της δεν µε πήρε καν τηλέφωνο να µε ενηµερώσει ότι θα έρθει η κόρη του στην τράπεζα για λογαριασµό του και να σταµατήσετε να µε πρήζετε πρωί – πρωί……

Πρόκειται για πραγµατικό γεγονός που συνέβη πριν λίγες µέρες, ένα από πολλά παρόµοια συµβάντα που καθηµερινά γίνονται στα λογιστικά γραφεία της χώρας.

Το τελευταίο διάστηµα, µε αφορµή τον κορωνοϊό, έχουν αλλάξει άρδην τα πράγµατα στις τραπεζικές συναλλαγές (και όχι µόνο): για να µπει ο κόσµος σε τραπεζικό κατάστηµα πρέπει να κάνει τάµα στην Παναγία της Τήνου. Εφόσον τα καταφέρει, η συναλλαγή γίνεται µόνο στο εσωτερικό µηχάνηµα - σπάνια θα σου επιτραπεί να πας στο γκισέ σε κάποιον υπάλληλο (σσ. τώρα τελευταία κάτι πάει να αλλάξει). Οι ουρές έξω από τα καταστήµατα είναι µεγαλύτερες και από τις ουρές στους φούρνους στην κατοχή, µε τον κόσµο αγανακτισµένο.

Και µαζί µε όλα αυτά, έχουµε και την απαράδεκτη συµπεριφορά κάποιων υπαλλήλων, οι οποίοι πουλάνε εκδούλευση στον αγρότη ή τον επιχειρηµατία, λέγοντας του ότι ο λογιστής δεν θέλει να τον εξυπηρετήσει.

Επειδή το κακό έχει παραγίνει, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στους αγρότες και σε όλους τους πολίτες:
Τα προσωπικά σας στοιχεία µπορείτε να τα δώσετε οπουδήποτε µόνο εσείς και κανείς άλλος.
Οι λογιστές µπορούµε να στείλουµε τα στοιχεία σας µόνο σε σας και σε κανένα τραπεζοϋπάλληλο για λογαριασµό σας.
Όποιος υπάλληλος σας λέει ότι οι λογιστές δεν θέλουν να σας εξυπηρετήσουν, να του λέτε ότι είναι ψεύτης, να κλείνετε τους λογαριασµούς σας στο συγκεκριµένο κατάστηµα και να απευθύνεστε σε άλλο, όπου θα σέβονται τη δουλειά των άλλων.

Τέλος, βάλτε στο πορτοφόλι σας Ε1, Ε9 και Εκκαθαριστικό και κουβαλάτε τε πάντα µαζί σας. Θα απαλλαγείτε από περιττή ταλαιπωρία και αντεγκλήσεις.

Κάτοχοι Φ.Ι.Χ. αγροτικών

Εάν η ελεγκτική Υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε ένα ντου στους φακέλους των αρχείων της, θα διαπίστωνε ότι οι µισοί τουλάχιστον δεν έπρεπε να κυκλοφορούν µε αγροτικά. Αυτό είναι τουλάχιστον άδικο για τους αγρότες (επαγγελµατίες ή κατόχους αγροτικής εκµετάλλευσης). Αυτό επίσης, ας το έχουν υπόψη όσοι ζητάνε «…βάλε µου 100 ευρώ αγροτικό εισόδηµα για να «βγάλω αγροτικό».
Και τι είναι το εισόδηµα ρε φίλε; Κιµάς ή τυρί; Λίγο σοβαροί να είµαστε…

Λήξη των φορολογικών δηλώσεων
Η προθεσµία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 10 Σεπτεµβρίου. Κάτι που ακούγεται για παράταση είναι απλώς φήµες, καθώς ο κ. Σταϊκούρας, ως γνώστης της καθηµερινότητας των λογιστικών γραφείων της χώρας, ξέρει ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν χρειάζεται καµία παράταση. Κι άµα το λέει ο υπουργός, ποιος είµαι εγώ ο άσχετος που θα διαφωνήσω; Ήµαρτον…

10.9.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget