Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μια κιβωτός στην Σκωτία για την κλιματική αλλαγή προσελκύει το ενδιαφέρον!
Όταν το τμήμα προγραμματισμού του συμβουλίου Argyll και Bute ρώτησε τον David Blair αν η τεράστια ξύλινη κιβωτός που είχε σηκώσει στην πλαγιά ενός λόφου με θέα στο Kyles of Bute ήταν μόνιμη κατασκευή, δεν σκέφτηκε πολύ την απάντησή του.

«Τους είπα ότι δεν είναι μόνιμη με τον ίδιο τρόπο που δεν θα είναι η ανθρωπότητα αν δεν αναλάβουμε δράση για το κλίμα», λέει ο Μπλερ, με ένα γέλιο που δεν μειώνει τον επείγοντα χαρακτήρα του μηνύματός του.

Χτισμένο από ευρωπαϊκή λάριδα, το σκάφος μήκους 20 μέτρων και ύψους έξι μέτρων βρίσκεται περίπου μισό μίλι πάνω από το δρόμο από το χωριό Tighnabruaich, στη χερσόνησο Cowal, σε ένα χωράφι που έχει ο Μπλερ, δασολόγος και κοντά σε ένα βολικό σημείο στάθμευσης, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να σταματήσουν για να ερευνήσουν.Photo


«Είναι μια όμορφη δομή», λέει, «και ελπίζω να είναι σύμβολο δύναμης και επείγοντος. Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να βάλω πινακίδες που να το εξηγούν, αλλά είναι ήδη καλά επισκέψιμο και η πλειοψηφία το ερμηνεύει ότι αφορά την κλιματική αλλαγή, τα επίπεδα της θάλασσας και το Cop26 », το συνέδριο για το κλίμα που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη φέτος.

Η κομψή δομή κατασκευάστηκε από τον Μπλερ και άλλα μέλη του κεφαλαίου Εξέλιξη της εξαφάνισης του Tighnabruaichs κατά τη διάρκεια της διάρκειας δύο εβδομάδων της Εxtinction Rebellion αυτόν τον μήνα, μια σειρά διαμαρτυριών για το κλίμα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που ζητούν τερματισμό των επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα.

«Σκέφτηκα μια κιβωτό επειδή γνωρίζουμε την ιστορία του Νώε και τη μεγάλη πλημμύρα από όταν πηγαίναμε νηπιαγωγείο και ήθελα να κάνω αυτή τη βαθιά σύνδεση με τους ανθρώπους».

Ελπίζει ότι οι προσπάθειές τους θα ενθαρρύνουν άλλους Σκωτσέζους να κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν τις ενέργειες και την πίεση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων πριν από τη διάσκεψη, ιδιαίτερα σε μια εποχή που μπορεί να θεωρήσει ότι οι μεμονωμένες προσπάθειες δεν έχουν νόημα μπροστά σε μια τέτοια μνημειώδη κρίση.


NAFTEMPORIKI.GR
21.9.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget