Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Οκτώ Ουκρανοί έσυραν το βαρύτερο αεροπλάνο του κόσμου!


Photo
REUTERS / GLEB GARANICH

Οκτώ Ουκρανοί δυνατοί αθλητές κατάφεραν να σύρουν πάνω από τέσσερα μέτρα το μεγαλύτερο και βαρύτερο φορτηγό αεροσκάφος στον κόσμο, το «Mriya» Antonov-225, που ζυγίζει 285 τόνους.

Τραβώντας το αεροπλάνο σε δύο ομάδες των τεσσάρων, οι άνδρες μετακίνησαν το αεροπλάνο 4,3 μέτρα κατά μήκος της ασφάλτου, μέσα σε 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα.

Photo
REUTERS / GLEB GARANICH

Ο άθλος έθεσε ένα εθνικό ρεκόρ με τα λιγότερα άτομα που τράβηξαν το αεροπλάνο, ξεπερνώντας εκείνο του 2013 με 10 άντρες.
Ένας εκπρόσωπος του εθνικού βιβλίου ρεκόρ της Ουκρανίας δήλωσε ότι θα υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Το αεροπλάνο Mriya είναι το μοναδικό στο είδος του που χρησιμοποιείται και μπορεί να μεταφέρει έως και 250 τόνους και να ταξιδέψει έως και 4.000 χιλιόμετρα.


Photo
REUTERS / GLEB GARANICH

Το Mriya, που χτίστηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1988, αναπτύχθηκε για τη μεταφορά του σοβιετικού διαστημικού λεωφορείου Buran ή για κάποιο άλλο πραγματικά βαρύ φορτίου. Το πρόγραμμα Buran έκλεισε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το αεροπλάνο αφέθηκε στο έδαφος της ανεξάρτητης Ουκρανίας.

naftemporikigr με πληροφορίες 7news
11.9.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget