Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΔΕΘ 2021: Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη και τα μέτρα - «έκπληξη» που ετοιμάζει


ΔΕΘ 2021: Με νέα μέτρα και εξαγγελίες ανεβαίνει στην 85η ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Oι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Όπως είπε στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας.
Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στη 85η ΔΕΘ


Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην 85η ΔΕΘ. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 09:30 θα απευθύνει χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Στις 10:00 θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo και στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα της Έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Ενώ, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 13:00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.


Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός

Μεταξύ των άλλων στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα στους ανήλικους ηλικίας 12 με 15 ετών για να εμβολιαστούν. Ετσι είναι πολύ πιθανό να δοθούν δωρεάν data ως κίνητρο για να επισπεύσουν την διαδικασία του εμβολιασμού τους.

Εν τω μεταξύ οι καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις στην οικονομία δημιουργούν έξτρα δημοσιονομικό χώρο για να χρηματοδοτηθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης, χωρίς να ανατραπεί ο στόχος για μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος το 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την εκτόξευση του ΑΕΠ στο 16,2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους ο πήχης για το ρυθμό ανάπτυξης ολόκληρο το έτος τοποθετείται στη περιοχή του 4,5%-5% έναντι αρχικής εκτίμησης για 3,6%. Με δεδομένο ότι η κάθε μονάδα αύξησης του ΑΕΠ αποφέρει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, τα περιθώρια για παροχές μπορούν να διαμορφωθούν στο 1 δισ. ευρώ που θεωρείται ασφαλής πρόβλεψη για τον προϋπολογισμό.

Mε βάση τα παραπάνω δεδομένα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη εμπλουτίζονται με πρόσθετες παρεμβάσεις. Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, μέτωπο στο οποίο προωθούνται ρυθμίσεις οι οποίες θα περιορίζουν τις αυξήσεις στα τιμολόγια για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τη μεσαία τάξη, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Eπίσης στο τραπέζι βρίσκεται η χορήγηση μεγαλύτερης έκπτωσης στο τιμολόγιο προμήθειας ρεύματος για τους δικαιούχους των Κοινωνικών Οικιακών Τιμολογίων και η διεύρυνση των κριτηρίων εφαρμογής του ΚΟΤ που διασφαλίζει χαμηλότερες χρεώσεις για τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές. Επίσης εξετάζεται και η αύξηση του κονδυλίου του επιδόματος θέρμανσης για τον δύσκολο χειμώνα 2021-2022.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, πέραν των παρεμβάσεων ανάσχεσης των πιέσεων στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών λόγω των ανατιμήσεων, θα επικεντρωθεί και στην τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ για μείωση του φορολογικού βάρους.

Το πακέτο της ΔΕΘ με τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για τη διετία 2022-2023 έχει κοστολογηθεί, έχει σχεδόν κλειδώσει και έχει εγκριθεί από τους θεσμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες θα υπάρξουν και μέτρα-έκπληξη, ενώ οι παρεμβάσεις θα αφορούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Ετσι βέβαιη θεωρείται η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε το 2022 να επιτευχθεί η συνολική μείωση 5% που είχε εξαγγείλει προεκλογικά για το 2023 η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι έχει ήδη υλοποιηθεί μείωση 3,9 μονάδων, έχει ψηφιστεί μείωση 0,6 μονάδων το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και υπολείπεται μισή μονάδα.

Επίσης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τον ιδιωτικό τομέα μετά το διετές πάγωμα. Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους πηγαίνει πιο πίσω.

Για το τέλος επιτηδεύματος αναμένεται να ανακοινωθεί «κούρεμα», ενώ θα διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ 13% στον σερβιριζόμενο καφέ, τις μεταφορές και το τουριστικό πακέτο. Σε ισχύ θα παραμείνει και ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα εισιτήρια στους κινηματογράφους και στα θέατρα.

Για τον ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ενώ δεν αποκλείονται παρεμβάσεις και στον συμπληρωματικό φόρο.

Τέλος αναμένεται μείωση κατά 50% του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται και φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

 Newsbomb.gr.
10.9.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget