Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 19 Σεπτεμβρίου – Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει αν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν με τον οποίο, να υπενθυμίσουμε, πως είχε τετ α τετ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούνιο.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Πέμπτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, στις 21 Σεπτεμβρίου ο Ερντογάν θα παρευρεθεί στη φετινή εκδήλωση της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 21 και 27 Σεπτεμβρίου.Σχεδιάζει επίσης να παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων του τουρκικού σπιτιού (Türkevi), που βρίσκεται στο Μανχάταν, ακριβώς απέναντι από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ταυτόχρονα, παραμένει άγνωστο εάν θα συναντηθεί με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.
Ερντογάν: Νέα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του

Πληθαίνουν οι φήμες και τα σενάρια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν. Κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, τον περασμένο Αύγουστο, συζητήθηκε και το ποιος θα αναπληρώνει τον Τούρκο πρόεδρο αν αυτό απαιτηθεί.

Σχετικά με τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο Τούρκος αναλυτής, Τζεβχέρι Γκιουβέν: “Δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπάρχει μια πολύ μεγάλη οθόνη πίσω από τους δημοσιογράφους και πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις που θέτουν, οι οποίες είναι προετοιμασμένες εκ των προτέρων διαβάζοντας τα κείμενα σε αυτήν την οθόνη”.

“Το ημερήσιο πρόγραμμα των εμφανίσεών του συντομεύεται με τέτοιο τρόπο. Πραγματικά έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του” τόνισε ο Τζεβχέρι Γκιουβέν.


Στο σενάριο να αναλάβει την εξουσία ο Χουλουσί Ακάρ αν χειροτερεύσει η υγεία του Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος αναλυτής είπε: “Ειδικά μετά τις 15 Ιουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε πλήρως τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Άγκυρας στον Ακάρ και έγιναν κάποιες πάρα πολύ σημαντικές νομικές αλλαγές, επομένως οι αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις διοίκησης υπάγονται άμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας”.


Πάντως, ο κυβερνητικός Τύπος, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open στην Τουρκία, αποδίδει την κούραση του Ταγίπ Ερντογάν στο βαρύ πρόγραμμα και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του προέδρου.

Ωστόσο, η συζήτηση για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν διεξάγεται εδώ και χρόνια με τις πηγές της Άγκυρας να την αποδίδουν πάντα στην κούραση λόγω του προγράμματός του.
Ερντογάν: Σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία για το βιβλίο του

Το βιβλίο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει βγει καλά-καλά ακόμα στα ράφια των βιβλιοπωλείων και στην Τουρκία έχουν ξεκινήσει, ήδη, οι πρώτες επικρίσεις τόσο για το συγγραφικό πόνημα όσο και για τον ίδιο τον Πρόεδρο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί να αναδείξει προβλήματα, όπως περιγράφεται και στην περίληψη του βιβλίου, αλλά και στο όραμα του μετά το 2023.

Από τις πρώτες που επέκριναν τη συγγραφική απόπειρα Ερντογάν ήταν η βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, Χάιντα Καγιά. «Αυτοί που έγραψαν το βιβλίο της αδικίας λένε:« Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός». Οι ενέργειες μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να επισημάνει την απόκλιση μεταξύ του βιβλίου και των πράξεων Ερντογάν.Επικριτικός, όμως, παρουσιάστηκε και ο πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ερντάλ Αξινγκέρ. «Λέγεται ότι ο Ερντογάν έγραψε ένα βιβλίο. Το όνομα του βιβλίου είναι «Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός». Αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε να βρει χρόνο να γράψει ένα βιβλίο εφόσον είναι κάποιος που είχε πει: «Δεν έχω χρόνο να διαβάσω βιβλία. Οι φίλοι μου διηγούνται περιλήψεις». Ή μήπως έδωσε μια περίληψη και οι φίλοι το έγραψαν.», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Αξινγκέρ.

Ταυτόχρονα, ο δημοσιογράφος Φατίχ Πορτακάλ εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για τη δυνατότητα του Ερντογάν να γράψει ένα βιβλίο, κάνοντας tweet: «Αναρωτιέμαι αν όντως βρήκε χρόνο να γράψει αυτό το βιβλίο. Δεν νομίζω. Θα το πάρω και θα το διαβάσω. Θα προσπαθήσω να καταλάβω τι δίκαιη τάξη θα φέρει στον κόσμο σε μια χώρα όπου η αδικία είναι ένας τρόπος διακυβέρνησης».
Το βιβλίο Ερντογάν

“Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι εφικτός” είναι ο τίτλος του βιβλίου, ενώ αναφέρεται στη μάχη της χώρας για παγκόσμια δικαιοσύνη.

Ο Ερντογάν περιγράφει τις προκλήσεις της παγκόσμιας πολιτικής, τις μεταναστευτικές κρίσεις, την τρομοκρατία αλλά και την ισλαμοφοβία. Επίσης αναφέρεται στις διακρίσεις παγκοσμίως φέρνοντας ως παράδειγμα τα Ηνωμένα Έθνη.Ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί να αναδείξει προβλήματα, όπως περιγράφεται και στην περίληψη του βιβλίου, αλλά και στο όραμα του μετά το 2023.

“Ο κόσμος δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από τις πέντε μεγάλες δυνάμεις” τονίζει στον πρόλογό του, σημειώνοντας ότι πρέπει να μπουν κι άλλες χώρες, ώστε να γίνει δικαιότερος.
Επιπροσθέτως, θεωρεί δικαιότερο να αφαιρεθεί η δυνατότητα του “βέτο”.Ο εκδοτικός οίκος πίσω από το βιβλίο είναι ο Turkuaz, που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη. Θα μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, μεταξύ των οποίων αγγλικά, αραβικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.

Το βιβλίο αναμένεται να πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα στην Τουρκία και η τιμή του κυμαίνεται από 32-40 τουρκικές λίρες, δηλαδή 3,2-4 ευρώ.ENIKOS
10.9.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget