Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Παγκόσμια ανησυχία από την έξαρση της πανδημίας στο Ισραήλ – Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από την Σουηδία

Άσχημα τα νέα από την πιο εμβολιασμένη χώρα στον κόσμοΟ αρχικός ενθουσιασμός από την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer στο Ισραήλ, μετατρέπεται σε ανησυχία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, αποδεικνύοντας ότι οι αναφορές που είχε δημοσιεύσει το υπουργείο υγείας του Ισραήλ περί μείωσης της αποτελεσματικότητας του συγκεκριμένου εμβολίου, είναι αληθινές.


Ισραήλ: Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα

Την τελευταία εβδομάδα, τα κρούσματα έχουν σπάσει το φράγμα των 7000 ημερησίως. Αγγίζοντας τα ρεκόρ που κατέγραφε το Ισραήλ προ του εμβολιασμού.Ραγδαία αύξηση και στους θανάτους από κορονοϊό στο Ισραήλ

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η αύξηση των θανάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού εχθές φτάσαμε τους 55. Αριθμός που είχε να εμφανιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα ήταν ακόμα στην αρχή του.

Αυτό, ενώ η μετάλλαξη Δ έχει χαμηλότερη θνησιμότητα και οι εμβολιασμένοι ακόμα και αν είναι εκτεθειμένοι στον ιό, μέχρι σήμερα δεν νοσούσαν σοβαρά.

Μπορεί λοιπόν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένο στο Ισραήλ να έχει ξεπεράσει το 60% του πληθυσμού, φαίνεται όμως ότι δεν αρκεί για να παρέχει το περιβόητο τείχος ανοσίας. Η συζήτηση λοιπόν έχει ήδη ανοίξει στους επιστημονικούς κύκλους, παρά το ότι οι ανησυχίες δεν απολαμβάνουν ανάλογης δημοσιότητας, καθώς οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν επιλέξει τον μαζικό εμβολιασμό ως την μόνη λύση για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Η συζήτηση λοιπόν έχει ήδη ανοίξει στους επιστημονικούς κύκλους, παρά το ότι οι ανησυχίες δεν απολαμβάνουν ανάλογης δημοσιότητας, καθώς οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν επιλέξει τον μαζικό εμβολιασμό ως την μόνη λύση για την αναχαίτιση της πανδημίας.
Το παράδειγμα της Σουηδίας

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από το απολύτως αντίθετο μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας, αυτό δηλαδή που εφαρμόστηκε στην Σουηδία. Εκεί, τα κρούσματα έχουν πέσει αισθητά, παραμένοντας σταθερά κάτω από 1000 ημερησίως.


Άκρως ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την Σουηδία

Ενώ παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων έχει κυριολεκτικά μηδενιστεί, καθώς εχθές η χώρα δεν κατέγραψε ούτε έναν θάνατο από κορονοϊό, ενώ ο μέσος όρος της τελευταίας εβδομάδας είναι μόλις ένας θάνατος την ημέρα.

Αυτό σε μία χώρα που δεν εφάρμοσε κανένα περιοριστικό μετρό για την διαχείριση της πανδημίας. Ούτε καθολικά κλεισίματα, ούτε απαγόρευση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα. Ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα της, υστερεί ακόμα και από αυτό της Ελλάδας.

Και όμως, παρά το βαρύ τίμημα σε θανάτους που πλήρωσε η Σουηδία λόγω της μη λήψης κατασταλτικών μέτρων στην αρχή της λαίλαπας, τώρα φαίνεται να δικαιώνεται.

Όλα αυτά, σε μία χώρα με μεγαλύτερο πληθυσμό από το Ισραήλ, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λιγότερους κατοίκους από την Ελλάδα.


NEWSBREAK
24.8.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget