Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα προγράμματα που δίνουν εργασία σε 20.700 ανέργους

Ποιοι είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων


ΟΑΕΔ: Ανοιχτά είναι 3 προγράμματα του Οργανισμού

Αναλυτικότερα, τα προγράμματα προσφέρουν επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό μέχρι και 100%
Επιπλέον, "τρέχει" και το πρόγραμμα δεύτερη επαγγελματικής ευκαιρίας το οποίο επιδοτεί την έναρξη νέας επιχείρησης.


Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η άμεση τόνωση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εν μέσω της πανδημίας.

Δείτε αναλυτικά:

1) Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας


Το «Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» αφορά 3.000 ανέργους, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και στις γυναίκες. Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα εντός του διαστήματος 01.01.2012 έως 31.10.2020 να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση και να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας.
Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες, με 3μηνη δέσμευση και το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.000 € (για ατομική επιχείρηση) έως 24.000 € (για επιχείρηση με τρεις δικαιούχους εταίρους). Μετά την ολοκλήρωση της 3μηνης δέσμευσης, η διάρκεια μπορεί να επεκταθεί κατά 12 μήνες και το συνολικό ποσό της επιχορήγησης θα κυμανθεί από 20.000 € έως 36.000 €, κατόπιν αίτησης.


2) Πρόγραμμα 9.200 δικαιούχων «Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας»

Το πρόγραμμα αφορά την απασχόληση 9.200 επιδοτούμενων ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για 12 μήνες, με συνολική μηνιαία επιδότηση μέχρι 830€ (80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτικά δύο (2) στάδια:
α) Το α΄ στάδιο του προγράμματος περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα που υπολείπεται της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του δικαιούχου, από την ημερομηνία πρόσληψής του μέχρι τη λήξη ισχύος της επιταγής του.
Το διάστημα που υπολείπεται στον δικαιούχο «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» κατά την ημερομηνία υπόδειξής του, θα είναι τουλάχιστον το 50% της αρχικής εγκριθείσας επιδότησης ή της επιδότησης λόγω συνέχισης.
Η εγκριθείσα επιδότηση (αρχική ή συνέχιση) θα είναι τουλάχιστον πεντάμηνης διάρκειας.
Το διάστημα που θα υπολείπεται στους δικαιούχους επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους, θα είναι τουλάχιστον μία (1) ημέρα επιδότηση, όπως αυτή ορίζεται στην «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».
β) Το β΄ στάδιο αφορά στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση των 12 μηνών.

3) Πρόγραμμα Απασχόλησης 8.500 Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών

Το πρόγραμμα αφορά την απασχόληση 8.500 ανέργων 55-67 ετών από όλη τη χώρα σε ΝΠΔΔ, Δήμους, Περιφέρειες και επιχειρήσεις ΟΤΑ. Οι δικαιούχοι άνεργοι μπορούν να απασχοληθούν στους εν λόγω φορείς για διάστημα 12 μηνών (με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες), ενώ η μηνιαία επιδότηση τους μπορεί να φτάσει έως 750€ (75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους). Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 150.000.000€ και χρηματοδοτείται από κεφάλαια του ΟΑΕΔ. Newsbomb.gr.
5.8.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget