Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

«Zόμπι βάτραχος» το νέο είδος που ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο (ΦΩΤΟ)

Ένα νέο είδος βατράχου ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο από μία διεθνή ομάδα ερευνητών. Ανήκει στην οικογένεια των Synapturanus και περνά τη ζωή του θαμένος κάτω από τη λάσπη, εξού και ο λόγος που δεν είχε ανακαλυφθεί έως τώρα. Το κάλεσμα των αρσενικών βατράχων ακούγεται μόνο μετά από έντονη βροχόπτωση, για αυτό το λόγο οι ερπετολόγοι πρέπει να σκάβουν με τα χέρια τους το έδαφος, εντελώς βρεγμένοι και καλυμμένοι με λάσπη για να τους βρουν.

Μάλιστα η ονομασία “zombie frog” δεν προήλθε από κάποιο χαρακτηριστικό του βατράχου, αλλά από το πώς μοιάζουν εμφανισιακά οι ερευνητές κατά τις προσπάθειές τους να τον εντοπίσουν.«Αυτό το απόκοσμο και λασπωμένο σκηνικό μας ενέπνευσε να χρησιμοποιήσουμε το όνομα Synapturanus zombie για ένα από τα νέα είδη που ανακαλύψαμε στην περιοχή του Αμαζονίου.», δήλωσε ο Dr. habil. Raffael Ernst του Senckenberg Natural Historical Collections στη Δρέσδη

Ο ζόμπι βάτραχος με τις πορτοκαλί βούλες έχει μέγεθος μόλις 40 χιλιοστά και εκτιμάται πως ο πληθυσμός τους είναι μεγαλύτερος από ό,τι πιστεύουμε έως τώρα καθώς μπορεί να υπάρχουν έξι ακόμα είδη της ίδιας οικογένειας που δεν έχουμε εντοπίσει ακόμα. Ωστόσο, η έκταση της καταστροφής του Αμαζονίου λόγω της αποψίλωσης και της ανθρώπινης δραστηριότητας μπορεί να το κατατάσσει από τώρα στα είδη προς εξαφάνιση, ακόμα κι αν το ανακαλύψαμε μόλις τώρα.

«Κάθε φορά που ανακαλύπτουμε ένα νέο είδος, έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως ταυτόχρονα χάνουμε είδη, πιθανώς περισσότερα από όσα ανακαλύπτουμε και πριν ακόμα έχουμε την ευκαιρία να τα κατατάξουμε», είπε o Dr Raffael.


Υπάρχει μία παγκόσμια μείωση στον πληθυσμό των αμφίβιων ζώων, με το 70% αυτών να απειλούνται πλέον με εξαφάνιση. Το φαινόμενο αποτελεί μία προειδοποίηση πως πολλά οικοσυστήματα έχουν χάσει την ισορροπία τους. Μόνο το Μάιο του 2021, αποψιλώθηκαν 1.180 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασών στον Αμαζόνιο, αριθμός που έσπασε ρεκόρ.

«Χάνουμε βιοποικιλότητα με χωρίς προηγούμενο ρυθμούς και η τωρινή διοίκηση της Βραζιλίας ευθύνεται για αυτό», επεσήμανε ο Dr Raffael.SIGMA LIVE
14.7.21
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget