Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Υπάρχει και συνείδηση! Ιατρικός Σύλλογος Σερρών: ΔΕΝ θα ζητήσουμε υποχρεωτικά εμβόλια στους υγειονομικούς, vid

Σε αντίθεση με άλλους ιατρικούς συλλόγους που ζητάνε ακόμα και ΚΥΡΩΣΕΙΣ κατά των ανεμβολίαστων υγειονομικών...


Την ώρα που Μητροπολίτες ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ακόμα και σε όλους τους πολίτες, ιατροί διαμηνύουν πως υπάρχει και η λέξη «όχι» στο ελληνικό λεξιλόγιο.

«Ως ιατρικός σύλλογος Σερρών δεν θα ζητήσουμε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς του νομού», αναφέρει με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άγγελος Βάκαλος, παρά το γεγονός πως, κάθε άλλο παρά αρνητικός είναι στα εμβόλια, με τα οποία ισχυρίζεται πως πρέπει να εμβολιαστούν συνάδελφοί του, που έρχονται σε επαφή με ασθενείς, παρά το γεγονός πως τον ιό μπορούν να φέρουν και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι, κάτι που λογικά θα έπρεπε να γνωρίζει.

Τουλάχιστον όμως δεν στρέφεται ανοιχτά κατά συναδέλφων του που λένε «όχι» στο εμβόλιο, όπως συνέβη με άλλους ιατρικούς συλλόγους που ζητούν ακόμα και κυρώσεις κατά ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ίσως και πάλι ο κ. Βάκαλος θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ συναδέλφων του που θέλουν και άλλων που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Ως εκ τούτου, προσθέτει ότι «δεν θεωρούμε ότι πρέπει να υποχρεώσουμε κάποιους να εμβολιαστούν, όμως ο νόμος το προβλέπει και θα το κάνει σε άτομα, τα οποία λόγω της εργασίας τους έχουν την ευθύνη να μην μεταφέρουν τον ιό στους ασθενείς τους»


Σημειώνεται πως πέντε ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, ζητούν, όπως διαβάσατε στο el.gr, επίσημα για πρώτη φορά από την Πολιτεία να θεσμοθετήσει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς.

Πρόκειται για τους ιατρικούς Συλλόγους Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης οι οποίοι ζητούν την θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζομένους (καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό κτλ.) σε δημόσιες, ιδιωτικές δομές υγείας και κλειστές δομές περίθαλψης ευπαθών ομάδων, στηρίζοντας την πολιτική της κυβλερνησης να επιβάλλει το εμβόλιο όπου μπορέσει.

Η Δράμα πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, εισάγοντας στην κουβέντα, το ενδεχόμενο κυρώσεων για όσους γιατρούς δεν εμβολιάζονται.

«Θεωρούμε ότι το κράτος πρέπει να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλους τους υγειονομικούς. Θα πρέπει το κράτος για να διευκολύνει τους ιατρικούς συλλόγους να εκδώσει απόφαση όπως και στην Ιταλία: Όποιος είναι υγειονομικός και εργάζεται στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα και έρχεται σε επαφή με ασθενή ακόμη και σε γηριατρικές μονάδες να είναι ο υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Όποιος δεν θέλει να εμβολιασθεί, θα κλείσει το ιατρείο του ή θα παραιτηθεί από το δημόσιο ή δεν θα δουλεύει σε τέτοιες μονάδες» τονίζει μιλώντας σε μέσο ενημέρωσης, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας Όλγα Βασιλείου και πρόσθεσε: «Αυτός που έχει ορκιστεί στον Ιπποκράτη ότι θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες, δεν θα βλάπτει τους ασθενείς τους. Δεν μπορεί να είναι ανεμβολίαστος. Είμαστε κάθετοι σε αυτό».


EL

9.7.21

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget